Talentiranom glazbeniku ugrožena karijera nakon što mu je pjesma puštena na CMC-u

”U mom susjedstvu je velika stopa kriminala. Prije bih otišao na ljetovanje i ostavio kad kuće upaljen CMC za osiguranje protiv provale. Može li se čovjek više u išta pouzdati?” pita se jedan od razočaranih gledatelja.

ZAGREB – Nezapamćeni skandal ovih dana potresa najpoznatiju hrvatsku glazbenu televiziju, popularni kanal CMC. Naime, u petak navečer na ovom kanalu puštena je pjesma ”Zar je ovo sve?” mladog splitskog kantautora Duje Bilića. Osim što za svoje pjesme piše smislene i gramatički točne tekstove, Duje umije čitati note, a svira i dva instrumenta.

”Nažalost, istina je. Obično kad nam se jave takvi nazovi glazbenici kažemo im: imate treći program Hrvatskog radija pa se tamo kurčite svojim durovima i molovima. Ne znam kako je moguće da su naši urednici odobrili puštanje ove ”pjesme”. Možda je CD bio oštećen pa im se učinila ok?” pita se Mario Kovač, vidno utučeni direktor CMC-a.

No, naknadnom istragom utvrđeno je da nije bilo nikakve greške na nosaču zvuka već je spletom nesretnih okolnosti puštena pjesma bez da ju je netko od urednika ranije preslušao.

”Znate, novi Zakon o zaštiti o radu ne dopušta boravak u prostorijama televizije dulji od 2 sata bez propisane zaštite. Također, nakon tragičnog gubitka gospodina Markotića prošle godine, urednicima je dopušteno preslušavanje maksimalno 5 pjesama iz izdanja Croatia Recordsa u jednom danu. U trenutku kad je sporna pjesma došla na red svi urednici odradili su maksimalnu normu i dogodilo se to što se dogodilo. Nadam se samo da nitko od gledatelja nije pretrpio ozbiljnija oštećenja groznog glazbenog ukusa” kaže gospodin Kovač.

Ne treba posebno ni naglašavati, 22-godišnji Duje teško proživljava najteže dane svoje mlade karijere.

”Zamislite samo da se danas pronađe snimka Johnnya Casha na ”Glasu Kaštela”, ili da vidite Leonarda Cohena kako nastupa nakon Mucala? Takve stvari vam obilježe karijeru. Moja pjesma je puštena na CMC-u i više nitko to ne može promijeniti. To je kao da Dostojevskom objave članak u Jutarnjem. Tko će ga više ikad doživljavati ozbiljno?” zaključuje nesretni Duje.

Iz CMC-a su u znak isprike najavili novi singl osječkog hip-hop dvojca Shomyja i Vukija.

Razveseli nas klikom:

0 comments