Saša Sušec smijenjen zbog pozivanja Darija Šimića u emisiju

Kako Sprdex saznaje iz pouzdanih izvora, Saša Sušec je smijenjen sa mjesta urednika uvodne emisije Lige prvaka na TV Arena Sport.  Neslužbeno doznajemo da je razlog smjene Saše Sušeca pozivanje kao gosta-komentatora Darija Šimića u navedenu  emisiju uoči uzvratne utakmice Lige prvaka Barcelona-Milan. Naime, predsjednik Nogometnog sindikata Hrvatske Dario Šimić je napravio niz ozbiljnih gafova u spornoj emisiji te je nakon vodstva Barcelone od 2:0 na poluvremenu izjavio da je „frapiran rezultatom“ te je čak otvoreno izrekao da navija za Milan. Arena Sport će uskoro izdati priopćenje za javnost u kojem će se ispričati gledateljima što su navedene neprimjerene izjave izašle u javnost te podsjetiti da uređivačka politika te, kao i ostalih sportskih redakcija u Hrvatskoj, počiva na načelima neutralnosti, s time da se pojedinim gostima i komentatorima ne može zabraniti da navijaju za određeni klub, ukoliko to čine na diskretan način.

Komentator Arene Sport Božo Sušec, iako otac smijenjenog urednika Sportskog programa Arene TV, u potpunosti stoji iza odluke svog poslodavca: „Teško je biti objektivan u situaciji kad je smijenjen moj sin, međutim mislim da je uprava Arene Sport donijela jedinu ispravnu odluku.  Nije primjereno da netko u emisiji otvoreno iskazuje svoju navijačku pripadnost. Ja osobno navijam za Barcelonu, no sumnjam da je itko od gledatelja primijetio to u mojem komentiranju, koje je uvijek uravnoteženo i neutralno. Ipak, ne mogu razumjeti onakve izjave uvaženog Darija Šimića u emisiji, jer realno gledano, po meni je nezamislivo da netko tko voli nogomet ne navija za najbolju momčad svih vremena u kojoj igra najbolji igrač svih vremena i čarobnjak Leo Messi.“

Istaknuti sportski novinar Saša Lugonjić na svom Twitter profilu oko 23.30 komentirao je situaciju oko smjene Saše Sušeca, i istakao svoje žaljenje što je njegov kolega ostao bez posla, ali da je tome sam kriv jer se nije držao osnovnog postulata dobrog novinarstva- objektivnosti. Inače, Saša Lugonjić je očito sa zanimanjem pratio utakmicu Barcelona-Milan sudeći po njegovoj aktivnosti na društvenoj mreži Twitter gdje je u 21.30 napisao „Barcelona-mes que un club“, a oko 22.30: „Joooordi Albaaaaaaa živjela tika taka, smrt catenacciu!“.

Razveseli nas klikom:

0 comments