LJNS SPECIJAL: Epizoda četiri

Nakon četiri odgledane epizode skupili smo dovoljno hrabrosti i teška srca izgovorili ono što smo se zakleli da nikad nećemo – ”Ljubav je na selu” je postala dosadna.

Da, čini se da je i to moguće. RTL je postao prva televizija koja je srušila zakone fizike i dokazala da se može dodatno pasti čak i ako se već nalazite na samom dnu. U četvrtoj epizodi našeg omiljenog showa ponudili su nam nevjerojatno uzbudljivih 60 minuta raspakiravanja kofera. Krenimo redom:

MARINKO (Istra) – S kolikom količinom dosade smo se u prve 4 epizode serijala morali susresti najbolje govori činjenica da je prva violina ove sezone farmer Marinko koji ima naviku smijanja na vlastite pošalice čime se broj ljudi koje uspije nasmijati penje na okruglo jednu osobu. Simpatičan je dečko, tu nema spora, ali nakon sezona u kojima su nas oduševljavale razne kaubojke i sirene, Marinko i njegovo hihotanje su teški podbačaj. Ukupnoj dosadi svakako pridonosi ekipa RTL-a koja smatra da je brutalno duhovito titlovati razgovor između dvojice Istrijana. No, taj dio epizode bila je zadnja epizoda Seinfelda prema onom što je uslijedilo nakon.

''Idemo van?“ pita Marina, a Marinko odgovara „Ne, idemo unutra. U disko“
”Idemo van?“ pita Marina, a Marinko odgovara „Ne, idemo unutra. U disko“

Biranje soba. Pardon, desetominutni prikaz biranja soba. Iako besmislene monologe volimo kao i svaki drugi fan LJNS serijala, ovo je bilo jednostavno previše. Maleni plus ide tek božanstvenim trenucima u kojima kandidatkinje u maniri Indiane Jonesa tragaju za riječima kojima bi opisale svu ljepotu sobe sa zatvorskim prozorom i pogledom na svježe zagnjojeno polje kupusa.

Nakon superzanimljivog biranja soba uslijedilo je ono što smo čekali kao ozebli sunce. Večernji izlazak! Alkohol, usiljena zabava i priglupi razgovori, LJNS u punom sjaju. Počelo je obećavajuće, ”disko” je naravno bila seoska birtija s glasnijom glazbom. Marina, inače vođa malene bande koja je prije desetak godina haračila Zagrebom, iskazala je svoje umijeće ”miksanja” podizanjem ruke prema ”publici”. Ma znate što ne da nam se dalje ni opisivati ovu dosadu, dok Marinko ne izađe iz ormara ili dok Marina ne orobi lokalnu kladionicu bojkotiramo istarski dio serijala.

 

„Niste ni došli a već ste me ono… i sexy i sve sve sve… ljubav, oči, pogled i usne…sve vas gutam, gledam vas ono“ bio je svojevrsni orgazam Antinog monologa.
„Niste ni došli a već ste me ono… i sexy i sve sve sve… ljubav, oči, pogled i usne…sve vas gutam, gledam vas ono“ bio je svojevrsni orgazam Antinog monologa.

ANTO (PELJEŠAC) – Dijelovi emisije s Antom izgledaju kao mješavina ”Večere za pet”, ”Pjevaj moju pjesmu” i čitanja erotskih priča. Zaista, ako Anto ne kuha onda pjeva prOlivera. Kad mu i to dosadi onda djevojkama večeru učini još nelagodnijom bacajući dvosmislene polušale o seksu. Kao da nam treba ta slika u glavi.

Nažalost, u ovoj emisiji doživjeli smo i prvi veći propust RTL-ovog produkcijskog tima. Iako je Anita u dvominutnom monologu o sebi rekla da je u posljednjih par godina smršavila 50 kila, nismo vidjeli slike iz vremena kad je imala tonu. Sada je potpuno jasno da su na najtreš televiziji u Hrvata potpuno izgubili ono zbog čega smo ih tako voljeli – nepogrešiv osjećaj za nebitno.

SAŠA (BRDO CRIKVENSKO)

Je li Saša živi u kući ili na gradilištu valjda ćemo saznati do kraja sezone. U svakom slučaju, ako zapne posao s elektroinstalacijama, može izvoziti prašinu. Je, je, znamo, čovjek je samohrani otac troje nejači i svaka mu čast. Nije ni naš studentski stan izgledao ništa bolje.

Šaka ljubavi u nekim krajevima zemlje poznata i kao ruža
Šaka ljubavi u nekim krajevima zemlje poznata i kao obična ruža

Zapravo, u cijeloj ovoj priči Saša je najmanje bitan. Čovjek je toliko ok da još uvijek ne daje nikakvu prednost Luciji. A upravo je ona najbitnija u cijeloj ovoj priči. Ova ponosna Nizozemka koja je začuđujuće dobro svladala najtvrđi od svih dalmatinskih naglasaka unosi dašak optimizma da bi čitav serijal na kraju mogao zaraditi prolaznu ocjenu. Luciji, kojoj zabava, da ne kažemo nešto drugo, naprosto viri iz očiju, suprotstavila se hodajuća dosada zvana Marija iz Petrinje. Vidjet ćemo tko će pobijediti u ovoj epskoj bitci između dobra i zla. Lucija je za početak krenula sramežljivo i otkopčala jedno dugme košulje koje su poslovično objektivni RTL-ovci nazvali striptizom, no pobjedu u prvoj rundi definitivno je odnijela Marija s rečenicom da ”na svom jastuku nije našla ružu nego punu šaku ljubavi”. Šteta što se na Lidranu mogu natjecati samo srednjoškolci.

ZVONIMIR (BUDISLAVAC) – U antici su u dramama imali čin koji se zvao Deus ex machina, što u doslovnom prijevodu znači Bog iz stroja, a označavao je osobu ili čin koji bi svojom pojavom razriješio cijelu situaciju i, zapravo, spasio stvar. Upravo se to može reći za scene iz Budislaveca u kojima je u glavnoj ulozi, a tko bi drugi, nego Iva. Odmah u početnoj sceni ona kupusom na traktoru po guzi spanka pedesetjednogodišnju Đurđicu koja, pokazat će se, uopće nije nevina kako se činila. Iako smo ispočetka mislili kako će Đurđica lako pasti kraj mlađe i luđe Ive, ova se pokazala kao tvrdi orah. Odmah je po dolasku navalila u polje i nije propustila prokomentirati Ivin nerad zbog novih čizama u kojima je došla. Što je tada bilo u Ivinoj glavi, ako je išta bilo, zna samo ona, ali moguće da je mislila da će loš start nadoknaditi najavljenim večernjim izlaskom što je, reklo bi se, njen teritorij. Ipak, Đurđica će se i tu pokazati dostojnom suparnicom.

 

Škoro je zaslužio vlastiti show, a Iva i Đurđica nisu. Zato nam televizija i propada
Škoro je zaslužio vlastiti show, a Iva i Đurđica nisu. Zato nam televizija i propada

A večernji izlazak Zvonimira i djevojki već sada možemo proglasiti ne samo pobjednikom ove emisije, već i jednom od antologijskih scena Ljubavi na selu uopće! Slavonska birtija uređena u duhu realsocijalizma ranih pedesetih, a uz to poluprazna jednostavno je sve što ova emisija treba! Naravno, uz alkohol kojeg nije nedostajalo. Scene iz izlaska svakako treba više puta gledati jer je nemoguće pohvatati sve poglede stalnih gostiju kojima je standardna večer pričanja o kladionici naprasno prekinuta ulaskom dviju žena koje se nisu libile popeti na stolove koliko god to jadno izgledalo u praznom kafiću. Plesanje dviju suparnica može se usporediti sa najvećim duelima poznatih čovjeku. Što je Realu Barcelona, što je Gandalfu Saruman, što je Voldemortu Potter, što je Štimcu obraz. Sve to i još puta sto bila je u neimenovanoj socijalistički uređenoj slavonskoj krčmi Iva Đurđici, odnosno Đurđica Ivi. Duel je završio kao treći dio Ratova zvijezda: bez pobjednika, s teško ranjenom Ivom, ali i spoznajom da najteže borbe još slijede. Ovo je LJNS u punom sjaju, još, još, u ime Boga dajte nam još!

''Kuuuj, ke lepege vinceka, si bumo delali kuuuuj, kak se vritnem enega finega da se pajceka i pijače, kuuuuuj'' ovdje ne trebaju titlovi, RTL, hvala
”Keeej, ke lepege vinceka, sdečki buju delali keeej, kak si vritnem enega finega zapičoknem da se pajceka i pijače, keeeej” ovdje ne trebaju titlovi, RTL, hvala

SILVIJA (Šenkovac)
Silvija, poznatija kao „tata kaže“, pogriješila je emisiju. Da se emisija kojim slučajem zove „Moj otac traži robove“ ovo bi bio pun pogodak, ali ovako… Pa kvragu, mislili smo gledati pijane stokilaše koji se razbijenim bocama bore za Silvijino srce, a dobili smo snimku trojice robova koji samo slušaju zapovijedi autoritarnog oca lijepe djeve i spavaju u šatoru daleko s one strane zida vlastelinstva. Da nam se sluša o mukama težaka posudili bi Seljačku bunu u knjižnici.

Bonus ovog dijela emisije svakako je bilo predstavljanje mladog Matije iz Slavonije. RTL je podsjetio na svoje najbolje ”Hrvatska traži zvijezdu” dane opisom ispod njegova imena – ”wannabe poduzetnik” dok on nevješto interpretira ulogu poduzetnika onako kako je zamišlja – uzimajući telefon i maltretirajući tajnicu da mu donese kavu. Poduzetnik ili oduzetnik, ajme koja loša pošalica, vrijeme je da zaključimo ovaj tekst.

Razveseli nas klikom:

0 comments