Nakon programa za online naručivanje kod liječnika, stiže i aplikacija za online davanje mita

Pošto je programu za online naručivanje ime Dodo, što znači dobri doktori, aplikacija za slanje mita zvati će se Kodo, korumpirani doktori.

Dodo.hr ime je novog servisa preko kojeg će se građani iz udobnosti fotelja ubuduće moći zapisivati u liječnika.

“Ma to je odlično. Evo baš sam se prije tri dana zapisao u dermatologa. Zapisao me za drugi travnja. Dvije tisuće i šesnaeste. Od muke sam otišao u kafanu i popio cijelu svoju plaću. Zamislite, 1600 kuna ode u jedno popodne. Na kraju sam se, onako pijan, poskliznuo i istegnuo kičmu. Sada se moram zapisati i u kiropraktičara. Ali dobro, neću na red prije druge polovine stoljeća, a tada ću imati sasvim dovoljno materijala za jedan kvalitetan pregled kičme i kostiju” govori nam dvadesetpetogodišnji Josip iz Zaboka koji smatra da bi velike novce, koje je od bijesa utukao na alkohol, uštedio da je pregled mogao zakazati sa kompjutera.
“A i kičma bi ostala čitava” dodaje.

Žene u prvom planu zapisale su se kada su dobile prvu menstruaciju. "Nema veze. Bar sam sama pojela taj pršut. Nije mi žao, bio je pravi drniški" govori nam starica.
Žene u prvom planu zapisale su se kada su dobile prvu menstruaciju.
“Nema veze. Bar sam sama pojela taj pršut. Nije mi žao, bio je pravi drniški” govori nam starica.

Ipak, kako u Hrvatskoj ništa ne može krenuti iz prve kako bi trebalo, novi sustav za online naručivanje već je pokazao svoje nedostatke. Naime, greška ili glupost, ostavljamo vama na prosudbu, ali u cijelom programu nema opcije kojom bi se liječniku kojeg posjećujete dostavio novac, pršut ili neka druga legitimna valuta hrvatskog bolničkog sustava.

Novim načinom naručivanja nisu zadovoljne ni medicinske sestre. “Možemo reći zbogom bajaderama i Franckovoj kavi” govori nam jedna kojoj ipak neće nedostajati kilometarska gužva na šalteru svakog jutra od sedam sati.

Ipak, da bi nov način naručivanja mogao zaživjeti govori slučaj iz Rijeke gdje nam je petnaestogodišnji Mateo R., mladi programer, predstavio svoju novu aplikaciju.

“Kada sam imao sedam godina zapisao sam se u pedijatra. Jučer sam došao na red, ali kada sam došao pedijatar mi je rekao da sam prevelik  i poslao me u običnog doktora. Sad se mislim dali da se uopće zapisujem ili da se odmah prijavim za starački dom. Čujem da je lista čekanja i tamo duga” simpatično govori Mateo koji smatra da bi u pedijatra davno došao da je imao neki efikasan način za davanje mita.

Tako je odlučio napraviti aplikaciju koja vrlo pouzdano i sigurno doktoru šalje novac, a u suradnji sa mesnicama doktori bi dobivali obavijest gdje mogu doći pokupiti pršut, ali, što ranije nije bilo moguće, sada ni druge vrste mesa nisu isključene kod ugovaranja pregleda! Osim samog davanja mita, aplikacija će imati poseban box u kojem će pisati koji vas je doktorov dobar poznanik ili neki ugledni građanin kod njega poslao, a ako ste sirotinja bez ikakve veze doktoru ćete moći prijetiti preko aplikacije i tako pokušati ugovoriti pregled.

Razveseli nas klikom:

0 comments