Splićani oduševljeni Zapadnom obalom: S ovih novih klupa puno je ljepše gledati kako grad propada

Dolazak Keruma jet-skijem mnogi su odmah usporedili s otvaranjem Olimpijskih igara u Londonu kada su James Bond i Kraljica došli padobranom.

Najbrojnijoj dalmatinskoj populaciji- sakupljačima boca- mnogo će ljepše biti vaditi boce iz dizajnerskih talijanskih kanti
Zapadnom obalom posebno su oduševljeni najzaposleniji Dalmatinci, sakupljači boca, koji će od danas odmarati oči na lijepo dizajniranim kantama za smeće

SPLIT – Danas je u Splitu svečano otvoreno predvorje Kerumovog hotela Marjan, poznatije kao Zapadna obala. Iako se cijena od 88,5 milijuna kuna čini prilično velikim zalogajem za ispražnjenu gradsku blagajnu, Splićanima, čini se, to ni najmanje ne smeta.

Dapače, vjerojatno opijeni besplatnom hranom i pićem, građani su danas bezbrižno šetali novom rivom i svi odreda bili su složni u jednom: s novih skupocjenih klupica mnogo je ljepše gledati kako grad propada:

“Super je nova šetnica, a posebno me oduševio topli obrok. Besplatan je, a zapravo smo ga svi mi platili! Pa to je čudo! Vidite kakav je naš gradonačelnik mađioničar, ako nema para on ih izmisli i zato ću ponovno glasati zanj” kaže pedesetdvogodišnji Miro koji je oduševljen Kerumovom ostavštinom.

Slično razmišlja i Davor koji je, ponesen kolektivnom euforijom, čak i stavio svoj potpis potpore novom mandatu gradonačelnika Keruma:

”Jednostavno nemam riječi. Radim u Konstruktoru i svaki dan se budim s mišlju imam li još posao. Ali sad, sad me više nije ni briga. Daleka obala je propala, ali Zapadna neće nikada!” siguran je Davor.

Za kraj, iako nevoljko, ipak ćemo spomenuti kako postoje određene interesne skupine koje nisu pretjerano oduševljene Zapadnom obalom. Prva od njih su splitske sponzoruše koje će morati razviti sposobnost bilokacije ako žele biti viđene na dvije trendy lokacije istovremeno. Koliko je poznato, u Hrvatskoj takve sposobnosti posjeduje samo velečasni Zlatko Sudac. Što i nije loše, jer bi na tečajevima bilokacije splitske sponzoruše od velečasnog mogle pokupiti i kvalitetan modni savjet.

Druga skupina koja nije oduševljena obnovljenom rivom su splitski intelektualci, uh pardon, splitski intelektualac, kako nam javljaju – drugi je upravo preminuo.

Razveseli nas klikom:

0 comments