Čudo u Pleternici: Stup javne rasvjete star trideset godina iznenada počeo svijetliti

Osim brojnih hodočasnika, na mjesto prosvjeljenja počeo je pristizati veliki broj vlasnika smartphonea jer se pročulo da se ispod misterioznog stupa mobiteli pune sami od sebe, a da baterija koja se tamo napuni traje duže od pet sati!

Sinoć oko dvadeset i dva sata, kako javljaju brojni slavonski portali, misteriozno je počeo svijetliti stup javne rasvjete koji je postavila bivša, komunistička vlast, davne 1983., a od tada, tvrde mještani, nikada nije svijetlio.

S izlaskom sunca, stup javne rasvjete je prestao svijetliti, ali mještani su toliko uvjereni da će večeras opet zasjati da su na brzinu organizirali turnir u beli koji će se igrati samo pod svjetlom ove lampe.
S izlaskom sunca, stup javne rasvjete je prestao svijetliti, ali mještani su toliko uvjereni da će večeras opet zasjati da su na brzinu organizirali turnir u beli koji će se igrati samo pod svjetlom ove lampe.

„Bilo je oko deset sati kada sam napustio lokal. Može vam to potvrditi i konobarica buffeta „Vesela krčmarica“ gdje sam do tada bio. Popio sam malo, jesam, pa sam isprva mislio da me oči varaju“ govori Mario Ćuk (32) koji je prvi primjetio da stup javne rasvjete u Ulici Ljudevita Posavskog po prvi put u povijesti svijetli.

„Odmah sam obavijestio ženu. Isprva je mislila da sam lud i pijan, ali ipak je odlučila otići sa mnom i provjeriti. Kada smo došli tamo, pod stupom je već bilo nekoliko desetaka mještana“ nastavlja Mario. Do ponoći na mjestu prosvjetljenja već je bilo nekoliko stotina ljudi, iz okolnih sela.

„Ne mogu vjerovati! Ovo je znak i nada da će i u našem selu jednom prosvijetliti javna rasvjeta“ pun je vjere četrdesetosmogodišnji Luka iz obližnjih Frkljevaca koji zbog nepostojanja javne rasvjete gotovo svaki tjedan pijan pogriješi kuću pa se nekoliko desetaka puta, žali nam se njegova supruga, probudio u krevetu udovice Marte kuneći se da nema pojma kako je tamo završio.

Iako brojni skeptici tvrde da su javnu rasvjetu, pod okriljem noći, možda upalili komunalni djelatnici, puno je više onih koji smatraju da je riječ o pravom pravcatom čudu.  Iz HEP-a još nisu priznali ovo čudo, a kako stvari stoje, i neće.

„Već se ranije događalo da se javne rasvjete pale same od sebe, no gotovo uvijek našao bi se tu neki ovozemaljski razlog- bilo da je riječ o našim marljivim djelatnicima ili prevarantima koji su željeli, uz osvijetljeni put do kuće, i svojih pet minuta slave“ kratko su nam demantirali događanja u Pleternici u Upravi HEP-a naglasivši da oni do sada vjeruju u samo dva čuda: da je prodaja jeftine struje TLM-u bila legalna iako je premijer bio Sanader, te u činjenicu da su jednom, iako su državna firma, isto vodstvo imali preko šest mjeseci.

Razveseli nas klikom:

0 comments