U HDZ-u začuđeni: ”Pa gdje vi živite? Već 20 godina ponavljamo istu kampanju i sad je problem u dva plakata?”

”Da ponovimo: zločesti crveni komunisti mrze Hrvatsku i žele je uništiti, a mi je volimo i želimo je oplj.. ovaj spasiti” izjavio je jedan od bivših ili sadašnjih članova stranke, tko će ga znati.

ZAGREB – Hrvatska javnost danas se iz čista mira i ničim izazvana zgrozila predizbornim plakatom koalicije HDZ-a i par desetaka stranaka s par desetaka članova koji je osvanuo u Sisku. Pročitavši bombastične naslove na stranicama većine domaćih portala i vaš novinar požurio je kliknuti na sliku spornog plakata, no umjesto zgroženosti na njegovu licu dala se iščitati tek zbunjenost. HDZ kampanju otpočinje sijanjem straha o zločestim komunistima koji mrze sve što je hrvatsko? Hmmm, uistinu šokantno!

Kad bi se stranke iskreno reklamirale...
Kad bi se stranke iskreno reklamirale…

”Hej, HDZ je napravio plakat u kojem ljudima nudi lažan izbor između povratka u okove srbočetničke Jugoslavije i hrabrog iskoraka u djevičanski čistu Hrvatsku!” rekao je vaš novinar svom uredniku koji se tek krajnjim naporom uspio održati na stolcu na kojem je sjedio.

”Hoćeš reći da na plakatu nema krunice ili Franje Tuđmana!?” upitao je raskolačenih očiju. Nakon što je i sam kliknuo na sliku plakata malo se primirio i hladno komentirao u čemu je točno problem?
Vođeni ovim pitanjem uputili smo se u središnjicu najkatoličkije stranke u zemlji gdje su također bili frapirani reakcijama javnosti na njihovu kampanju:

”Pa zaboga, gdje žive ovi ljudi? Jeste li se vi ikad susreli s HDZ-om. Već dvadeset godina ponavljamo jedno te istu priču, bez iznimke, za svake izbore i u svakom javnom nastupu. I sad je odjednom problem u dva plakata!? ” osupnut je jedan od članova stranke kojeg smo uhvatili na izlaznim vratima pa nismo sigurni je li jedan od dnevne kvote izbačenih ili je samo išao na kavu.

U službenom priopćenju sisačkog HDZ-a iz čiste zaje*ancije išli su se ograditi od plakata rekavši da je sporni plakat samo metafora na neke Milanovićeve izjave. Na stranu činjenica da Milanović često svašta laprda, ali nitko nas ne može uvjeriti da prosječan glasač HDZ-a zna što je metafora, kamoli da istu može shvatiti sa plakata.

Razveseli nas klikom:

0 comments