Zagrepčanin vikao da u Hrvatskoj postoji vladavina prava pa zaradio kaznenu prijavu zbog izrugivanja državi

Da se uvjeri u netočnost svojih navoda, optuženog će podmićeni sudac Županijskog suca u Zagrebu osuditi na dvije godine bavljenja privatnim biznisom uz obvezu redovitog plaćanja svih doprinosa, prireza i prireza porezu.

HRVATSKA – Hrvatski portali danas su objavili vijest kako će se na Županijskom sudu u Zadru po prvi puta u povijesti voditi sudski postupak u kojem će se neki građanin suočiti s optužbom za izrugivanje državi. Nesretniku je ime Vojislav Radmilović, po zanimanju je guslar, a optužnicu je zaradio kada je nakon prometne nesreće 2010. godine Hrvatsku nazvao ustaškom državom. Da je pravde, pred sudom bi odgovarao zato što je po zanimanju guslar, ali da pravde u našoj zemlji nema već odavno smo navikli.

Iako policija isprva nije željela primjenjivati silu, drugo im nije preostalo nakon što je pomahnitali mladić izjavio da vjeruje da će hrvatska poštovati europske sporazume i izručivati ljude optužene za ubojstvo u nekoj od europskih država.
Iako policija isprva nije željela primjenjivati silu, drugo im nije preostalo nakon što je pomahnitali mladić izjavio da vjeruje da će hrvatska poštovati europske sporazume i izručivati ljude optužene za ubojstvo u nekoj od europskih država.

No, čini se da to nije slučaj sa stanovitim Ivanom Marušićem (52) iz Zagreba koji će se ovog petka naći na optuženičkoj klupi jer je u nekoliko navrata uznemiravao javnost iznoseći niz očitih neistina o državi u kojoj živi:

„Sjedila sam stol do njega i sve sam slušala. Prvo je razgovarao na telefon sa nekim strancem. To sam zaključila jer je pričao engleski. Govorio je kako je Hrvatska odlična zemlja za uložiti kapital. Nakon toga je nastavio pričati s konobarom. Govorio mu je kako se puno ljudi žali na sudstvo, a njemu je jedan spor riješen u samo tri mjeseca. A to mu nije bio prvi incident, još prije mjesec dana čula sam ga kako govori da je sudstvo u Hrvatskoj u potpunosti neovisno te da se suci Ustavnog suda biraju isključivo prema kompetencijama“ govori Stella Marić koja je imala tu nesreću da se zatekne u kafiću u kojem je Marušić iznosio neistine o Hrvatskoj.

Iz krugova ratnih profitera i političkih podobnika, ne treba ni napominjati, frapirani su činjenicom da se ovakve neistine o Hrvatskoj iznose javno i bez trunke straha:

”Ovim gnjusnim optužbama na račun Hrvatske Marušić je na jedan veoma bezobrazan, da ne kažem opasan, način degradirao sav naš trud od devedesetih pa naovamo. Ta, živimo li mi u istoj zemlji? Nije li nedavno moj kolega, vlasnik One2Playa, osuđen na jedva par godina zatvora jer je pijan prošao kroz crveno i ubio nevinog čovjeka? Što Marušić želi reći, da kolega nije platio da ga se oslobodi? Ne možemo na račun jedne omaške tako govoriti o hrvatskim sudovima! Sanader je u zatvoru, istina, ali pogledajte Keruma, Kalmetu, Pašalića, Kutlu, Jambu, Bandića… To je prava slika Hrvatske,  mi godinama lažemo, potplaćujemo, potkradamo, mitimo, radimo utaje poreza i crnčimo da ovu zemlju učinimo našom privatnom prćijom samo da bi sad neki pijani profesorčić zbog toga što je dobio građevinsku dozvolu tvrdio da živi u pravnoj državi. Prokleta sramota!” izjavio je jedan od tajkuna koji je poželio ostati anoniman jer bi mu se prijatelji rugali što daje izjavu za Sprdex.

Razveseli nas klikom:

0 comments