Austrijski par s Biokova sišao bez intervencije GSS-a

Budite sigurni da ćemo do kraja ljeta naći i Čeha koji je živ doplutao do Brača.

Vidi Gerthrude, u Hrvatskoj se na planinu popneš pješke, a spuštaš helikopterom. Kakva krasna zemlja!

MAKARSKA – Austrijski bračni par, javljaju domaći mediji, spustio se neke domaće planine bez pomoći GSS-a! Iako su u brojnim medijima odmah počela nagađanja o tome kako se par zapravo nije spustio, nego skotrljao, to je demantirano od samih sudionika događaja.

To nam je potvrdio sam Jorg Blauchwischen (32) koji je, naravno, alpinist amater te ustvrdio da su se on i supruga Heidi (23) uspješno spustili. „Pošto je more hladno Heidi je predlagala da ostanemo u apartmanu čisto iz razloga što ga plaćamo 70 eura po večeri pa je šteta da u njemu nikada ne boravimo. Meni se ta ideja učinila pristojnom  jer sam večer prije četiri sata tražio parking pa mi je bilo šteta sada gubiti parkirno mjesto na kojem mi nitko neće izbušiti gume. Ipak, na kraju smo nekako odlučili posjetiti zlokobno Biokovo. Sjetili smo se priča prijatelja koji su nam se zaklinjali da jednom kad odeš, bez GSS-a ne možeš doći nazad. Odlučili smo to provjeriti“ priča nam uzbuđeni Jorg koji titulu alpinista amatera zaradio pregledavajući videa po Youtubeu.

„Išli smo obilježenim putem, a onda smo, a što bi drugo napravili, skrenuli s njega jer su nam se strme litice učinile puno zanimljivijima dosadne staze za gerijatriju“ priču nastavlja simpatična Heidi, koja se ranije gubila i po supermarketima te ne može vjerovati da se sa Biokova sama vratila.

„O da. U jednom trenutku smo u potpunosti zastranili. Jorg je pao i uganuo gležanj. Ponijeli smo pola litre vode, a to nam, ne biste vjerovali, nije dostajalo po ovim vrućinama.“ prepričava Heidi i dodaje da nizu znali dali da mole Boga ili GSS za pomoć.

„Našli smo se se usred ničega. Nije bilo nikakvog puta. Samo strme hridi. Broj GSS-a, kojega na graničnim prijelazima dobivaju svi turisti, činio nam se kao posljednja šansa. Već je i noć lagano padala. Pitali smo se „Tko zna što će nam se dogoditi ako usred planine dočekamo noć“. Kod kuće smo upoznali takvih ljudi koji su tvrdili da poslije noćenja u Hrvatskoj nikada više nisu bili isti. Mi smo to prepisivali cijenama smještaja u i nepristupačnosti domaćina, nikako nekoj planini. Sada smo posumnjali da su bili u pravu“ sa strahom u glasu prepričava Heidi.

Turobnu atmosferu prekida Jorg zaključkom: „Sasvim slučajno samo došao do nekog sitnog proširenja. Izgledalo mi je kao kozji putić kojih ima po austrijskim planinama, ali ispalo je da je to vaša državna cesta. U autu su bili šokirani pripadnici GSS-a. Pitali su nas autogram“.

O ovome smo pitali i stanovnike Makarske. Ni najstariji se ne sjećaju da se itko od stranaca sa Biokova vratio bez pomoći GSS-a. „Nitko nam kući neće vjerovati, hahaha“ smije se Heidi koja će svojim prijateljima u Austriji pokazati Sprdex ne bi li ih uvjerila da je zaista sama sišla sa Biokova.

Razveseli nas klikom:

0 comments