UŽAS U POŠTANSKOM SANDUČIĆU Nesretni građanin očekivao dvadeset ovrha, a dobio pismo od Milanovića

Ponedjeljak iz horora danas je imao Nenad Banović, diplomirani pravnik iz Siska koji je doživio pravi šok kada je zavirio u svoj sandučić

„Ponedjeljak je počeo idealno. Vozio sam svog audija prema svom novom, odlično plaćenom poslu. Prije toga sam suprugu odbacio na posao jer je njen BMW na redovnom servisu. Nažalost, tada sam se probudio i shvatio da nemam posla, BMW-a, novca ni perspektive. Jednom riječju, sjetio sam se da živim u Hrvatskoj. I to u Sisku“, prepričava nesretni Nenad koji od svega što je sanjao ima jedino ženu, doduše duplo stariju od one koju je vozio na posao nekoliko sati ranije.

Nakon što je malo došao sebi, Nenad je započeo novi tjedan. „Izašao sam ispred kuće da vidim je li koji asteroid juri prema Zemlji. Nažalost, ni danas nisam imao sreće. Nebo je bilo čistije od mog bankovnog računa“, prepričava Nenad koji je opušteno krenuo do poštanskog sandučića.

„Očekivao sam desetak ovrha, prijetnju iskapčanjem električne energije, možda koju opomenu za telefon. Ono, standardnu poštu jednog Hrvata. Međutim, ono što me dočekalo bilo je puno puno gore“, sjeća se Nenad kojemu su prvi put nedostajala ona crvena slova, HEP-ov žig i poruka „Ukoliko račun ne podmirite do 10.5. bit ćemo prisiljeni obustaviti Vam isporuku električne energije“.

„Ah da je barem to bilo. Nažalost, bilo je pismo. Počeo sam ga čitati i shvatio da je riječ o znanstvenoj fantastici. „Pa što je ovo“, sjećam se da sam pomislio, „kao da Game of thrones nije dovoljan pa sada moram čitati i fantasy pisma“. Od te količine gluposti u pismu počela me boljeti glava“, sjeća se Nenad kojeg je onesviještenog pored sandučića pronašla supruga.

„Buncao je o radnim mjestima, o rastu BDP-a i još nekim glupostima. Onda sam mu u ruci vidjela pismo koje je potpisao osobno premijer Milanović“, zgrožena je supruga Jadranka.

„Očekivala sam na kraju neku kletvu tipa „Ako ovo pismo ne pošaljete na 21 adresu dijete će vam postati član SDP-a. Srećom, toliko daleko nisu išli. I ovako je dovolnjo grozno“, prepričava Jadranka koja upozorava da se s pismom rukuje oprezno.

„Lako za starije, oni će nekako preživjeti. No, što ako pismo pročita neko naivno dijete. Pomislit će kako zaista Hrvatska izlazi iz krize i kako će nam sutra zaista biti bolje“, dodaje zabrinuta Jadranka.

Razveseli nas klikom:

0 comments