MMF zbog duga zatvara Hrvatsku, svi se moraju iseliti do 20 sati

Netom nakon što je zapečatio jubilarni deset tisućiti objekt na Jadranu, jedini hotel u Senju, ministra Linića dočekala je izrazito neugodna vijest iz Bruxellesa – zbog vanjskog duga od preko 50 milijardi eura Hrvatska će biti zapečaćena na 8 dana, a svi stanovnici moraju iseliti do 20 sati. Vi ovo čitate, a pametni ljudi se pakiraju.

BRUXELLES – Međunarodni monetarni fond danas zatvara Hrvatsku zbog vanjskog duga od preko 50 milijardi eura, a četiri ipo milijuna Hrvata i nekoliko milijuna gostiju moraju iseliti iz zemlje do 20 sati.

Kako neslužbeno doznajemo, iza 20 sati svi granični prijelazi bit će zapečaćeni, a građani koji ostaju u zemlji suočit će se s kaznom do maksimalno 20 godina legalnog rada uz obvezu redovitog plaćanja poreza i doprinosa što će za mnoge njih biti i smrtna presuda.

Vlada će u vezi masovnog egzodusa iz Hrvatske savjet potražiti od najvećih stručnjaka za tematiku - mladih, pametnih i visoko obrazovanih
Vlada će u vezi masovnog egzodusa iz Hrvatske savjet potražiti od najvećih stručnjaka za tematiku – mladih, pametnih i visoko obrazovanih

Iako je ministar Linić tražio odgodu plaćanja od osam dana obećavajući inspektorima MMF-a da će odmah staviti službeni Vladin iPhone 4s na Njuškalo, čime bi barem pokazao dobru volju za otplatu vanjskog duga, iz MMF-a je stigla promptna odbijenica. Linić je čak, u znak dobre volje, mobitel besplatno nudio inspekotrima MMF-a, ali oni su uređaj odbili jer je pretplatnički ugovor potpisan sa T-comom. „Pa nisam lud da uzmem mobitel na pretplati kod T-coma. Kao visokopozicionirani zaposlenik MMF-a vrlo dobro znam kako je to kad netko potpiše ugovor s troznamenkastom kamatom u slučaju jednodnevnog kašnjenja s otplatom. Mi smo to, takoreći, i izmislili“ navodno je prokomentirao jedan inspektor MMF-a.

Nakon što Linić nije uspio u pregovaranju, premijer Milanović je odluku o zatvaranju države pokušao odgoditi malo grubljim metodama. On je, tvrdi naš izvor, predstavnicima MMF-a iz Europske unije čak zaprijetio da će na idućim izborima za Europarlament na listi SDP-a kandidirati Žarka Puhovskog, čovjeka koji zna sve o svemu, pa nitko od Europarlamentaraca neće moći doći do riječi cijeli mandat. Na Milanovićevu žalost, predstavnici MMF-a iz Europarlamenta prijetnje nisu shvatili ozbiljno tvrdeći da čisto sumnjaju da im Hrvati mogu poslati nešto gore od Ruže Tomašić.

Najgore u cijeloj priči opet je prošao narod. Iako većina Hrvata ima barem dvadesetak bližih rođaka po Njemačkoj, dobar je dio onih koji nemaju pojma gdje bi otišli. Čelništvo HDZ-a pozvalo je svoje članstvo da osam dana emigracije, koliko će Hrvatska biti zapečaćena, također provede u Njemačkoj što je odmah jutros izazvalo desetpostotni rast cijena dionica tvrtki koje se bave izradom sefova.

Razveseli nas klikom:

0 comments