Zbog masovnog dolaska Talijana u hrvatskim trgovinama nestalo gelova za kosu i XS majica s izrezom

Muških torbica i krema za samotamnjenje, Bogu hvala, još uvijek ima.

Hrvatska se sa sličnom situacijom suočila u šestom mjesecu kad je uslijed navale čeških turista u trgovinama nestalo lažnih crocsica. Ispričavamo se što se morali gledati ovu sliku
Hrvatska se sa sličnom situacijom suočila u šestom mjesecu kad je uslijed navale čeških turista u trgovinama nestalo lažnih crocsica. Ispričavamo se što se morali gledati ovu sliku

HRVATSKA – Dok se iz Ministarstva turizma posljednjih dana svim silama trude podatke o broju turista u Hrvatskoj interpretirati na način koji bi značio da sezona nije podbacila, u zemlju je pristiglo nešto više od 100.000 talijanskih turista. Kao i mnoge druge stvari, u Ministarstvu nisu primijetili ovu činjenicu no dolazak Talijana, čini se, itekako su osjetili mnogi šoping centri na Jadranu.

Naime, samo osam dana od početka tzv. ferragosta – tradicionalnog egzodusa Talijana na drugu stranu Jadrana, u hrvatskim trgovinama zavladala je potpuna nestašica gelova za kosu i XS majica s izrezom.

”Na Pag sam došao drugog dana kolovoza i planirao sam ostati petnaest dana. Kufer s preparatima za kožu, kosu, usne, tijelo, noge, torzo, nokte, dlanove i tabane mi je ionako uvijek pretrpan pa sam ponio samo dvije tube gela iz Italije. To mi je bilo sasvim dovoljno za prvih sedam dana, a računao sam kupit ću ako mi zatreba još, imam nešto novca, nisam u Dubrovniku” priča nam Giovanni Rugini, Talijan star 48 godina i otprilike toliko centimetara visok.

Slično iskustvo doživjeli su i mnogi drugi Talijani koji su, sasvim razumljivo, ogorčeni hrvatskim trgovcima.

”To je katastrofa. Takvo nešto se u Italiji nikad ne bi moglo dogoditi. Ja prvo operem kosu da bude čista i lepršava, onda stavim vosak da bude masna pa gel da ne djeluje masno i zatim lak da definiram oblik. Izaći vani bez gela, to je suludo. To je kao da mi neko kaže evo plaćam ti večeru, ali ne možeš obući lanene hlače ili košulju” govori nam Francesco Borghia koji je u jednom trenutku bio toliko ogorčen da je umalo kupio K+ gel za kosu, ali je naposljetku shvatio da mu je kosa draža na glavi nego na tlu.

No, samo nekoliko dana nakon što se nestašica gela učinila najcrnjim trenutkom ljetovanja, nesretne Talijane kao grom iz vedra neba pogodila je vijest kako u hrvatskim trgovinama više nema ni XS majica s izrezom.

”Gledajte, već mjesecima čitamo da je sezona teški podbačaj. Nismo očekivali toliki broj Talijana i jednostavno nismo željeli riskirati s prevelikom  nabavkom XS i XXS majica. Ranijih godina smo učinili tu grešku, znate li koja je muka kasnije prebacivati sve te majice na dječji odjel?” u kratkoj izjavi za Sprdex rekao je Mirko Bečić iz Hrvatske udruge trgovaca koji je za kraj naglasio, ako već nema XS majica u raznim nijansama roze i ljubičaste, da talijanski gosti mogu kupovati majice u crnoj, sivoj ili nekoj sličnoj muževnijoj varijanti što su ovi s gnušanjem odbili.

Razveseli nas klikom:

0 comments