Bosanac Novu godinu odlučio dočekati među sunarodnjacima pa otišao u Makarsku

Dvadesetdevetogodišnji Sarajlija Amar Rupčić prijateljima se posljednjih mjeseci žalio kako ne voli biti u Sarajevu za praznike jer je sve puno stranaca.

“Nije to više onaj grad iz pjesama Zabranjenog pušenja, jarane, sve se promijenilo. Za novu godinu bude sve puno turista, prozapadnio se grad, evo čak su i teroristi htjeli da udare, to je popularno tamo na Zapadu, tko bi po ovoj sirotinji udario, umro manji nego se rodio dabogda”, govori nam simpatični Amar koji je poželio domaćinsku atmosferu za Novu godinu.

Amar, kojeg prijatelji zovu Escobar otkad je u Golf trojci preko graničnog prijelaza Vinjani kod Imotskog na ljetovanje prošvercao joint, dugo je tražio grad koji bi zadovoljio svim njegovim uvjetima.

“Mislio sam, što je ako nije Sarajevo, koji grad bi mogao biti. Na kraju sam se odlučio za Makarsku”, govori Amar kojemu će kad se iz Makarske vrati kući u Sarajevo najviše faliti turbo folk muzika koje u centru Sarajeva ima samo u tri četiri kafića, a u Makarskoj u njih dvjestotinjak.

Razveseli nas klikom: