NK Mladost iz Gunje odbila prijateljsku utakmicu s Dinamom: “Treba nam pravi izazov, dogodine želimo u treću ligu”

”Utakmicu ćemo prihvatiti jedino ako dva naša ponajbolja napadača propuste utakmicu jer imaju sedmi sat u školi i ako nam se golman ne oporavi od ozljede palca koju je zadobio dok je gulio krumpir u restoranu u kojem je stalno zaposlen” poručili su iz NK Mladost.

Zbog odgode utakmice najviše je razočaran Sammir jer na terenu u Gunji ima stablo na koje se može nasloniti dok se ne miče s centra igrališta
Zbog odgode utakmice najviše je razočaran Sammir jer na terenu u Gunji ima stablo na koje se može nasloniti dok se ne miče s centra igrališta

GUNJA – Nakon pedesetog u nizu nesretnog poraza od 3-0 i još jedne utakmice u kojoj su igrači Dinama izgubili sami od sebe, na prvom katu u Maksimirskoj 128 jutros je uslijedio još jedan šok. Naime, reprezentativnu pauzu vodstvo Dinama željelo je iskoristiti radno te momčad pripremiti za nastavak prvenstva kvalitetnim prijateljskim susretima.

Na nesreću po Dinamo, uprava Mladosti iz Gunje, kluba protiv kojeg je Dinamo trebao igrati, ne misli isto (obrazloženje prenosimo u cijelosti) :

„Uprava kluba na standardnom sastanku u bistrou „Slavonska lola“ donijela je odluku da otkažemo prijateljsku utakmicu protiv zagrebačkog Dinama. Naime, kao član Prve Županijske nogometne lige, Mladost iz Gunje ima ambiciju da sljedeće jeseni zaigra u Trećoj nogometnoj ligi sjever te držimo da u su nam u ovom trenutku potrebne teške utakmice, a ne kante za napucavanje. Uz dužno poštovanje zagrebačkom klubu, vjerujemo da ćemo prijateljsku utakmicu igrati protiv selekcije osmih razreda iz Gunje i okolnih sela. Da ne ispadnemo loši domaćini, ovim putem klub iz Zagreba želimo obavijestiti da su u dogovorenom terminu slobodni veterani naše momčadi, ljudi rođeni mahom pedesetih godina, od kojih su neki devedesetpostotni invalidi, što će, vjerujemo, Soudaniju otvoriti neke prilike za eventualni zgoditak, a i Joe Šimunić bi konačno mogao pretrčati nekoga.“

Ovaj proglas Uprave kluba iz Gunje samo je dopuna ranijim glasinama koje su kružile po selu, a koje su govorile da su nogometaši dotičnog kluba nezadovoljni prijateljskim susretom s Dinamom što se na kraju pokazalo istinitim.

„Cijenim Dinamo, ali smatram da je ovako bolje jer ne bih želio riskirati ozljedu u nebitnoj utakmici protiv znatno slabijeg kluba, pogotovo što nas sljedećih nekoliko tjedana čekaju važni ogledi kući sa Dunavom iz Dalja i NK Sarvašom, dok nakon toga putujemo u goste uvijek opasnoj Mladosti u Čepinske Martijevce. Pored takvog rasporeda, uistinu bi bilo glupo trošiti vrijeme na Dinamo, a i mi u Mladosti imamo samo jednu napumpanu loptu pa bi bila šteta da nam je Jerko Leko napuca u Savu dok pokušava dodati suigraču“ govori nam Mario Glavinić, prvi strijelac Mladosti iz Gunje i konobar u spomenutom lokalu gdje se donose sve važne odluke vezane za ovaj klub.

Inače, momke iz Gunje sada čeka zanimljiv okršaj protiv Torpeda iz Križevaca, a u toj utakmici nedostajat će im čak četvorica igrača koji su s razredom otputovali na dvodnevni izlet.

Razveseli nas klikom:

0 comments