SKANDAL: Usprkos nevremenu i niskoj temperaturi na Bačvicama nitko nije igrao picigin. Stotine novinara uzalud čekalo satima?!

Iz sindikata hrvatskih novinara upozoravaju da do ovakvih nesporazuma ne smije dolaziti jer se praćenjem picigina na Bačvicama profesionalno bavi preko petsto novinara, a ovakvim stvarima ozbiljno je ugrožena njihova egzistencija.

SPLIT – Velik broj čitatelja hrvatskih portala jutros je neugodno iznenadio nedostatak ikakve vijesti o piciginu na Bačvicama iako su niske temperature, olujno nevrijeme i najava snijega bile idealna prilika da šašavi piciginaši jubilarni stoti put ove godine oduševe naciju svojom ludom hrabrošću i neutaživom željom za medijskom pažnjom.

Ovo je najveći piciginaški skandal još od lipnja 1944. godine kada su splitski piciginaši na izletu u Normandiji bezobrazno ometani iskrcavanjem savezničke vojske na plažu.
Ovo je najveći piciginaški skandal još od lipnja 1944. godine kada su splitski piciginaši na izletu u Normandiji bezobrazno ometani iskrcavanjem savezničke vojske na plažu.

Posljednjih godina brojni hrvatski entuzijasti imali su dva sigurna načina kako doći do naslovnice novina: učlaniti se u HDZ i čekati da dođe prijava državnog odvjetništva, a s njom i prateći novinari, ili, što je znatno efikasnije, otići igrati picigin na Bačvice u bilo kojem ne-ljetnom mjesecu. Iako je ovaj potonji način do sada bio sto posto učinkovit, on je danas ipak zakazao, barem ako je vjerovati riječima iskusnog piciginaša Frane Martića koji za sve krivi novinare: „Mi smo jutros bili na piciginu ali u sedam sati jer smo željeli da novinari naglase kako smo po ovom vremenu rano ustali. Čekali smo sat vremena u kupaćima, ali nitko od novinara nije se pojavio“.

Novinari, ipak, pričaju drugačiju priču. „Zbog olujne bure na Bačvicama nas se okupilo znatno manje nego inače, tek oko tristotinjak. Nakon dva sata čekanja otišli smo svatko svojim putem, a da picigina nismo vidjeli“, govori nam novinar jednog od dvjesto portala koji su svoje ljude poslali da snime picigin.

S njim se slažu i novinari Dnevnika Nove TV koji su piciginu mislili posvetiti tri četvrtine današnjeg Dnevnika, a napravili su čak i preko stotinu izjava random ljudi koji su govorili što misle o vremenu i piciginu. „Sad nam je sve palo u vodu“ govori nam piciginaškim rječnikom kamerman dok posprema nekoliko tisuća eura vrijednu vodonepropusnu opremu koju je nabavio upravo za snimanje picigina i plačljivih pressica Blanke Vlašić.

Bilo kako bilo, jasno je da netko u ovoj priči laže, a prepucavanje između novinara i piciginaša na svojim će leđima osjetiti jedino 4,5 milijuna Hrvata koji će ostati zakinuti za vijest o ludim piciginašima.

U kuloarima se šuška da su piciginaši zvali novinare, a ovi se, iz nekog razloga nisu odazvali. Teoretičari zavjere sumnjaju da su hrvatski novinari na platnoj listi čovjeka pingvina iz Osijeka koji čeka da temperatura Drave dosegne nula stupnjeva pa da se može okupati. Iako su mu piciginaši izravna konkurencija, on nam je negirao da je potplatio novinare.

Sve u svemu, ovo je jedan od većih novinarskih skandala još od vremena kada je Maja Lena Lopatny pola sata izvijala bok u vrućim tangama na Zrću dok je novinar, odnosno bivši novinar, jednog tabloida za to vrijeme nezainteresirano ispijao piće sa prijateljima par stolova dalje što ga je, naravno, koštalo karijere.

Razveseli nas klikom:

0 comments