Predrag Raos: “Mogu biti sretni sa suzavcem jer je prva ideja bila da počnem čitati svoje tekstove”

Književnici se žale da su mnogi od njih u svojim djelima već ranije upozoravali na ponašanje književnika Raosa, ali to nitko  nije pročitao.

Neviđeni skandal dogodio se danas na press konferenciji na kojoj su hrvatski književnici, okupljeni u Udrugu P.E.N., svoj petorici Hrvata koji čitaju knjige hrvatskih književnika željeli sugerirati da na predstojećem referendumu zaokruže PROTIV.

Na konferenciji je trebao biti i Hrvoje Šalković, ali on je baš jučer smisli toliko dubok Facebook status da je propao u Australiju
Na konferenciji je trebao biti i Hrvoje Šalković, ali on je baš jučer smisli toliko dubok Facebook status da je propao u Australiju

Naime, citirajući najmaštovitije umove dalmatinskozagorskog krša i Zdravka Mamića, prekrasnom igrom riječi kao što su majka, pas, bog, gospa, pederoliberali, spajajući ih raznoraznim sinonimima riječi „općenje“, poznati hrvatski književnik Predrag Raos prekinuo je press konferenciju da bi, na samom kraju, na opće zgražanje prisutnih izvadio suzavac.

„Bilo je grozno.  Skočio mi je adrenalin kao onog dana kada mi je javljeno da je moja knjiga u jednom danu prodana u dva primjerka. Na moju žalost, tada se to pokazalo kao lažna vijest, a ovo mi se događalo točno pred očima“, govori nam jedan poznati hrvatski pisac koji nam je potpuno nepoznat zbog činjenice što se bavi pisanjem u Hrvatskoj.

Na (ne)sreću prisutnih pisaca, u popodnevnim satima saznali smo da je Raos na policiji priznao da je u početku imao puno opasnije namjere.

„Svjedok nam je priznao da je suzavac bila zapravo blaža varijanta. Naime, u automobilu smo mu našli više desetaka stranica sa tekstovima njegovih djela koja je, nakon što zaključa vrata dvorane, planirao pročitati prisutnima“ govori nam policajac koji je želio ostati anoniman.

Po međunarodnoj skali terorizma, čitanje djela Predraga Raosa spada u treću kategoriju.

„Primjera radi, prva kategorija je smrad iz usta i smrđenje u tramvaju, druga su otmice i kolumne Ante Tomića. U treću kategoriju spadaju eksplozivne naprave i teroristički napadi, dok su jedino pjesme s Eurosonga peta kategorija. Stvari iz četvrte kategorije, dakle, vrlo su visoko rangirani teroristički akti. U istu kategoriju, naprimjer, spadaju filmovi Jakova Sedlara ili financijske ideje Slavka Linića“ govori nam Jurica Čačinec, stručnjak za terorizam.

Predrag Raos spada u skupinu najpoznatijih hrvatskih književnika desne provinijencije. Naravno, njegove knjige nitko živ ne čita, ali na televiziji uvijek radi majmuna od sebe što ga čini poznatim široj javnosti.

Razveseli nas klikom:

0 comments