Nakon objave političkog programa Hameda Bangoure, djela H. C. Andersena premještena na odjel realizma

”Učinilo nam se malo neprimjereno da se zečevi i žabe koji govore nalaze na istoj polici s pahuljama koje lajkovima na Facebooku poništavaju pretvorbu i privatizaciju” izjavio je za Sprdex Anto Brkić iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

O bajkovitosti Hamedova programa možda najbolje svjedoči sljedeća rečenica: ''... i stoga smatram da mojim političkim ambicijama ni najmanje neće naštetiti činjenica što sam crn i zovem se Hamed jer prosječnom Hrvatu takve stvari ni najmanje ne smetaju.''
O bajkovitosti Hamedova programa možda najbolje svjedoči sljedeća rečenica: ”… i stoga smatram da mojim političkim ambicijama ni najmanje neće naštetiti činjenica što sam crn i zovem se Hamed jer je poznato da prosječnom Hrvatu takve stvari ni najmanje ne smetaju.”

ZAGREB – Bio je to vrlo turbulentan tjedan za djelatnike nepopularne Nacionalne knjižnice u Zagrebu. Prošlog ponedjeljka jedna (bivša) djelatnica optužena je da je ljubazno odgovorila na pitanje korisnika, a nekoliko dana kasnije jedan student ekonomije propustio je samo dva ispitna roka dok je čekao da mu dođe knjiga iz zatvorenog skladišta.

Serija teških dana za djelatnike nastavila se i jučer kad je u prostorije NSK stigla politička brošura Hameda Bangoure te ju je trebalo smjestiti na police, znači raditi nešto, što se kosi sa svih 187 pravilnika kojih se u prostorijama NSK treba pridržavati.

”Svakakvih je knjiga i brošura stizalo kod nas u posljednjih dvadesetak godina. Našlo se tu i Tuđmanovih uradaka među povijesnim knjigama, putopisa Hrvoja Šalkovića izvan kanti za smeće, pa čak i Araličinih nedjela skrivenih među pravim knjigama. Sve smo to nekako uspjeli smjestiti, ali s Hamedovim političkim programom stvarno nisam znao gdje bi. Onda sam malo prolistao što tu piše, pahulje koje govore, poništavanje događaja koji su završeni, Hrvati kao pametan narod… Odmah sam se zaputio na odjel za basne, a onda mi se učinilo malo neprimjereno da zečevi i žabe koje govore stoje u istom redom s pahuljama. Zečevi možda i progovore” izjavio je za Sprdex jedan od djelatnika NSK koji je poželio ostati anoniman da mu se kolege ne rugaju jer je radio.

Za komentar ove neobične situacije pokušali smo upitati i Hameda, ali nam je na ulazu u Narniju rečeno da primaju samo djecu i pahulje.

Razveseli nas klikom:

0 comments