NESLANA ŠALA: Preuredili ured u bolničku sobu pa pijanom prijatelju rekli da je deset godina bio u komi i da je Hrvatska izašla iz krize

Priči o izlasku iz krize je na vjerodostojnosti davala činjenica što u uredu, tj. “bolničkoj sobi” kraj njega nije ležalo 12 drugih pacijenata, ništa mu sa stropa nije kapalo po glavi, a i navodni doktor kraj njegova kreveta proveo je više od 12 sekundi.

Koliko je podmukla ova prevara bila svjedoči i činjenica da su Mariju rekli i da mu je otac živ dočekao presudu sudskog procesa započetog početkom kolovoza 1948.
Koliko je podmukla ova prevara bila svjedoči i činjenica da su Mariju rekli i da mu je otac živ dočekao presudu sudskog procesa započetog početkom kolovoza 1948.

ZAGREB – Mario Đurić, tridesetčetverogodišnji ekonomist iz Zagreba, svoju će sklonost kapljici, zahvaljujući svojim (ne)prijateljima, pamtiti kao dan kada je Hrvatsku vidio kao prosperitetnu i dobro uređenu zemlju. Jednako tako, on će ovaj dan, ne svojom krivnjom, pamtiti kao dan kada je konačno i nepovratno skrenuo s uma opet zaslugom njegovih, sada već bivših, prijatelja.

Oni su, naime, gledali youtube šalu u kojoj pijanom Amerikancu prijatelji govore kako je deset godina proveo u komi. „Nismo ništa loše mislili, tek bezopasnu spačku znajući da i Mario voli potegnuti“, pravda se prvooptuženi A.R. sucu koji umalo nije pao sa stolice kada mu je tužitelj objasnio što su sve jadnom Mariju izlagali kada se, tobože, probudio nakon deset godina kome.

„Šala je šala dok se ne prijeđe granica. Optuženi su svog prijatelja, svjesno i s jasnom namjerom, doveli u zabludu da živi u normalnoj državi. Mogli su reći kakvu bezazlenu laž, ali oni su pretjerali. T-comova brzina interneta veća od iznosa računa, obrtnik nabrojao sve poreze koje plaća, premijer prije i poslije izbora ostao ista osoba, e to su već laži i prevare Vidoševićevskog tipa“  nabrajao je sudac Jakov Kurbeković obrazlažući zašto će četvorica prvooptuženih mjesec dana provesti na tri besplatna obroka dnevno i s besplatnom teretanom, odnosno u zatvoru.

Velikim naporima uspjeli smo doći i do nesretnog Marija koji je toliko psihički oštećen da mu je čelno mjesto ponudilo čak 78 lokalnih ogranaka HVIDR-e.

„Čujte, sad kad malo razmislim bilo mi je čudno kad su mi rekli da je Hrvatska izašla iz krize iako sam u komi proveo tek jedno desetljeće. Ali bio sam mamuran, čak sam malo računao ajde bolje i koma nego da sam onakav došao doma ženi“ priznaje Mario kojemu je narnijska priča o izlasku Hrvatske iz recesije bila tek uvodna laž.

Možda ova priča ne bi završila u medije da „zaigrani“ (ne)prijatelji nisu pretjerali sa spačkom koja je, priznat ćete, zaista otišla predaleko. Oni su čak montirali naslovnu stranicu jednih dnevnih novina u kojima se, zamislite, tvrdilo da je sin moćnika osuđen na više od pet godina zatvora usprkos činjenici što je samo 8 od 12 pješaka koje je pregazilo bilo na zebri u trenutku nesreće.

„Tada sam se zaista ponadao da živim u lijepoj državi. Pitao sam je li iz ugledne obitelji, ali oni su mi rekli da to nije bitno od 2018. godine kada se i posljednji HDZ-ovac predao vlastima pod samooptužbom za podmićivanje sudaca“ ispričao je za Sprdex i nastrašniji detalj ove neljudske spačke nesretni Mario.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments