NEZAPAMĆENA NESREĆA NA GLAVNOM KOLODVORU U sudaru dvaju vlakova jedan krenuo na vrijeme

– U nedjelju nešto iza 14 sati na zagrebačkom Glavnom kolodvoru došlo je do teške nesreće u kojoj su sudjelovala dva vlaka HŽ-a te se ovim putem ispričavamo obojici putnika koji su, srećom, već bili u autobusima pa u udesu nema ozlijeđenih – stoji u priopćenju PR službe Hrvatskih željeznica poslanom danas hrvatskim medijima.

Iako u šturom izvješću nisu navedeni nikakvi detalji, iz PU zagrebačke saznajemo kako je do udesa došlo na drugom peronu, točno u 14 sati i 6 minuta.

Težu nesreću HŽ ne pamti još od 1996. kad se vlak na relaciji Zagreb-Bijelo polje kretao toliko brzo da lokalni hip-hoper nije uspio dovršiti grafit koji je na njemu ispisivao
Težu nesreću HŽ ne pamti još od 1996. kad se vlak na relaciji Zagreb-Bijelo polje kretao toliko brzo da lokalni hip-hoper nije uspio dovršiti grafit koji je na njemu ispisivao

 

– Posebnim softverom kojim NASA analizira putanje kometa prije 4 godine uočili smo kako dva HŽ-ova vlaka jure jedan prema drugom brzinom većom od 90 kilometara na dan. Odmah smo upozorili odgovorne da bi moglo doći do sudara, no nažalost upozorenje smo poslali vlakom 2014. pa ga još nisu primili – izjavila je za Sprdex glasnogovornica PU Zagrebačke koja je dodala kako je u trenutku udara jedan od vlakova stajao na peronu, dok je drugi dolazio iz smjera Splita.

– Bilo je stravično. Vlak koji je dolazio bio je u punoj brzini. Od siline udarca otpala mu je prašina s prednjeg branika, a strojovođa je zadobio trzajnu ozljedu oka jer ga je probudila vika ljudi s kolodvora – izjavio je za Sprdex jedan od svjedoka, pokazat će se, povijesnog sudara hrvatskih vlakova.

Naime, nakon nesreće djelatnici HŽ-a pregledali su nadzorne kamere koje su uhvatile posljednjih 200 metara vožnje pomahnitalog vlaka iz smjera Splita.

– Najuzbudljivija tri sata u mom životu! – izjavio je jedan od inspektora za nesreće koji je potvrdio da uslijed udarca vlak koji je stajao na peronu, po prvi puta od 91′, krenuo na vrijeme te došao do sljedeće stanice na Zapadnom kolodvoru čime je oboren i rekord iz 89′ godine u duljini vožnje bez kvara, samozapaljenja ili otkinuća vagona.

Razveseli nas klikom:

0 comments