SANTO SUBITO: Teolozi složni: ”Od svih hrvatskih biskupa izdvojiti samo četiri najdesnija prvo je papino čudo”

Neki biskupi toliko su bijesni jer nisu ušli u najuži izbor da su svećenicima naredili da ubuduće za vrijeme spolnog odnosa koriste kondom.

VATIKAN – Novi vjetrovi koji su zapuhali u Vatikanu posljednjih mjeseci pokazali su da Crkva polako, ali sigurno korača prema petnaestom stoljeću. „Bilo je samo pitanje vremena kad će službena Crkva doći u sukob s Crkvom u Hrvata jer je ova mentalno još uvijek u jedanaestom stoljeću“, govori nam Mirko Pičoc, etnolog s Filozofskog fakulteta koji kaže da je i ta teza o 11. stoljeću u glavama hrvatskog klera itekako nategnuta jer ima svećenika kojima još nitko nije rekao da je umro kralj Tomislav.

Koliko papa je odlučan u namjeri da svetac postane još za života svjedoči i činjenica da će krajem veljače pokušati učiniti još jedno čudo i izdvojiti samo četiri najnebitnija govora Josipa Bozanića
Koliko papa je odlučan u namjeri da svetac postane još za života svjedoči i činjenica da će krajem veljače pokušati učiniti još jedno čudo i izdvojiti samo četiri najnebitnija govora Josipa Bozanića

Sudar dvaju crkvenih svjetova upravo je danas doesgnuo svoju kulminaciju kada je odlučeno da će Papa uskoro umiroviti četiri najdesnija hrvatska biskupa. Iako je kod velikog broja Hrvata ova informacija izazvala pozitivne reakcije, još je veći broj onih koji su zanijemili od čuda. Nitko, naime, ne može objasniti po kojem je principu papa odredio koja su, od svih desnih hrvatskih biskupa, četiri najdesnija.

„Malo sam, moram priznati, pogođen ovakvim papinim izborom. Koliko sam samo misa Anti Paveliću odslužio za cijenu od tričavih tisuću kuna, praktički besplatno. Pa što sam još trebao? Pozvati na linč pedera? Čekajte, i to sam napravio. Zaista ne znam koji je bio papin kriterij“, razočaran je jedan biskup koji je želio ostati anoniman jer ga je, kaže, sramota što ga papa ne percipira kao desničara. „Što sam ako nisam najdesniji biskup? Da nisam komunist?“ potpuno je utučen ovaj pastir koji žali za svake sekunde desnice visoko u zraku.

Slično razmišlja i velik broj ostalih biskupa. I šira europska javnost dosta je podjeljena po ovom pitanju. Dio ih smatra da je papa jednostavno iz šešira izvlačio imena biskupa, dok iz sata u sat raste broj onih koji smatraju da je odabir samo četiri najdesnija biskupa od svih hrvatskih desnih biskupa ništa manje nego prvo čudo novog pape.

“Zaista, to je teško objašnjivo. Ne bih se zalijetao da je riječ o pravom pravcatom čudu, al’ to je ravno kao da netko odredi četiri najsmrdljivija studenta Filozofskog fakulteta ili, daleko bilo, četiri najiritantnije izjave Tonija Cetinskog”, zaključuje naš izvor

Razveseli nas klikom:

0 comments