Nepoznati mladić Antu Tomića nasred splitske Pjace zalio kantom punom njegovih tekstova

Mnoge je ovo podsjetilo na skandal kada je Milan Ivkošić izazvao talačku krizu prijetnjom da će u punom kafiću početi čitati svoje političke kolumne.

Nevjerojatnu neugodnost danas je doživio splitski pisac Ante Tomić. Na njega je, dok je s prijateljima ispijao kavu, za sada nepoznati mladić izlio kantu tekućine za koju se isprva mislilo da su fekalije.

U posebno teškom stanju je mladić kojemu se slučajno po licu izlila sljedeća rečenica iz Tomićeve kolumne: "Dapače, Linićev temperament smatram znakom njegove predanosti ministarskoj dužnosti. Kad izgubi živce, Linić se čini kao netko kome je zaista stalo do onoga što radi."
U posebno teškom stanju je mladić kojemu se slučajno po licu izlila sljedeća rečenica iz Tomićeve kolumne: “Dapače, Linićev temperament smatram znakom njegove predanosti ministarskoj dužnosti. Kad izgubi živce, Linić se čini kao netko kome je zaista stalo do onoga što radi.”

– Vidio sam cijelu scenu i u prvi momenat pomislio da je riječ o fekalijama jer je smjesa užasno zasmrdila cijelu Pjacu- rekao nam je jedan svjedok koji kaže da je izlivena stolica bila rjeđa od njegovih argumenata koje može potkrijepiti nečim.

Ipak, uskoro se pokazalo kako se uopće ne radi o fekalijama.

Naime, tek nakon dolaska splitske Čistoće, nakon tri pranja razvodnjenim sredstvom za čišćenje kupljenim preko sumnjive javne nabave, smrad je i dalje ostao.

– Tek onda smo shvatili da uopće nije riječ o fekalijama, nego, još gore, o tekstovima Ante Tomića – govori nam jedan zgroženi svjedok koji živi samo petsto metara dalje pa se boji da će ljigavi Tomićevi tekstovi u kojima brani aktualnu Vladu još godinama smrdjeti na Pjaci.

Da nije riječ o performansu, već o ozbiljnom zlodjelu pokazuje i činjenica što je toksikološkom analizom utvrđeno da je riječ o novijim Tomićevim kolumnama u kojima Linića pokušava prikazati kao vrijednog minstra koji se bori za hrvatsko bolje sutra.

Najgore je prošao jedan slučajni prolaznik kojemu je vjetar u glavu zalijepio dio teksta u kojem Tomić polemizira s Raspudićem.

U policiji su rekli da tragaju za počiniteljem, te se boje da počinitelj, osim lijevih ljubitelja aktualne vlasti, građane ne bi zatrpao kolumnama nekih desnih kolumnista poput Milana Ivkošića ili Josipa Jovića.

Razveseli nas klikom:

0 comments