Marko (12) roditeljima priznao da dvojku iz matematike nije dobio jer je sve teške zadatke odlično riješio, ali je pogriješio na glupostima

U nezapamćenom naletu iskrenosti Marko je priznao i da su druga djeca iznenađujuće dobro riješila test te da je većina njih dobila ocjene koje najčešće dobiju i inače.

VARAŽDIN – Bila je to srijeda kao i svaka druga u osnovnoj školi ”Ljudevit Gaj” u Varaždinu. Najviši od svih ”osmaša” opet je markerom prekrižio riječ ”Gaj” i napisao ”Gay” na mramornoj ploči pred školom, školski debatni tim po četrdeseti put ove školske godine shvatio je da riječi ipak ne bole više od šaka, 58-godišnja učiteljica biologije popila je tabletu za smirenje jer je došao dio godine kad učenici otkriju da se na četrdeset i drugoj stranici nalazi slika penisa, ali da tjedan ne prođe bez iznenađenja pobrinuo se 12-godišnji Marko Smiljanić.

Siniša sada najviše strahuje da,  ako Marko nastavi izrastati u čudaka, nikad neće moći upotrijebiti argument: ''A ako svi skoče sa zgrade, hoćeš li i ti?''
Siniša sada najviše strahuje da, ako Marko nastavi izrastati u čudaka, nikad neće moći upotrijebiti argument: ”A ako svi skoče sa zgrade, hoćeš li i ti?”

On je prošlog tjedna pisao test iz matematike i ništa nije ukazivalo na to da će samo tjedan dana kasnije rezultati tog testa promijeniti školstvo kakvim smo ga poznavali.

”Došao je kući i pitao sam ga kakav je bio test. Odgovorio je standardno, da je napisao dobro, ali je učiteljica namjerno, iz čiste zlobe, uvrstila neke zadatke koje uopće nisu vježbali na satu” počinje priču Markov otac Siniša.

No, da se s njegovim sinom nešto događa primijetio je prošlog petka kada je ovaj u čak 2 navrata spomenuo riječ ”škola” iako je nastava u ponedjeljak bila popodne.

”Obično mu nakon dugog vikenda platimo dvije hipnotičke seanse da se pokuša prisjetiti potisnutih sjećanja o školi, ali ovaj put se osjećalo da nešto nije u redu. Nadao sam se da su hormoni, računam proći će ga” kaže neutješni otac koji tada nije bio ni svjestan što ga čeka za samo tri dana.

Marko je, naime, odmah po povratku iz škole roditelje obavijestio da je dobio dvojku iz kontrolnog te da je još i dobro prošao obzirom kako je test napisao.

”Dobro pa sigurno su i drugi podbacili? Sto posto nije bila nijedna petica!” pitao je Siniša sina, na što je ovaj samo kratko rekao da su sve druge ocjene bile u skladu s očekivanjima.

”Ma sigurno si sve one teške zadatke točno riješio, ali si pogriješio na glupostima. Fali ti samo malo koncentracije, tebi to izgleda prejednostavno pa se opustiš pokušavao sam naći bilo kakav izgovor” u dahu nam prepričava uplakani otac koji sada sumnja da Marko sve razumije, ali je samo lijen i da bi mogao imati sve petice samo da malo manje vremena provodi pred kompjuterom.

Razveseli nas klikom:

0 comments