Poplavljena područja pogodio i predsjednik Josipović

U isto vrijeme u Zagrebu su mnogi svjedočili Tomislavu Karamarku koji je ostao bez riječi, što su mnogi shvatili kao znak apokalipse, ali na kraju je utvrđeno da nesretni Tomislav na press konferenciju nije ponio knjigu o partizanskim zločinima u Drugom svjetskom ratu pa jednostavno nije imao o čemu pričati.

Danas je, javila je većina medija, poplavljena područja svojom pojavom pogodio i predsjednik Josipović.

Predsjednik je obećao da će idućih mjeseci mjeseci pogođenim područjima ponuditi još utješnih riječi.
Predsjednik je obećao da će idućih mjeseci mjeseci pogođenim područjima ponuditi još utješnih riječi.

– Netko je povikao „pa ne još i ovo“, a u prvi trenutak sam pomislio da se ponovo diže Sava. Ali sve što se diglo je bio moj želudac kada sam na brijegu ugledao desetak Audija – govori jedan od svjedoka ovog nemilog događaja koji kaže da u trenutcima dok su shvatili što se događa više nije bilo spasa.

– Prvo što mi je prošlo kroz glavu bilo je što ako se sad pojavi i premijer Milanović, ali netko je rekao da premijer snima reklamu za Ray Ban negdje na nasipima kod Županje – govori nam drugi svjedok.

Predsjednik je, tvrde unesrećeni, prisutnima bacio nekoliko desetaka svojih standradnih floskula: od „treba slušati zapovijedi nadležnih službi“, preko „država treba pomoći unesrećenima“ do predsjednikove omiljene „osobno ću zatražiti da se istraži je li ima odgovornih za ovu nesreću“. Osim tih predsjednik je ponudio i neke nove floskule za koje priznaje da ih je planirao koristiti tek ovo ljeto za požare. Od novih floskula posebno se istakla „treba sve napraviti da se ovo spriječi ubuduće“ koja je, tvrde politolozi, nevjerojatno primjenjiva na sve situacije pa je sigurno da će je predsjednik ubuduće češće koristiti.

Ipak, u večernjim satima predsjednik se povukao, a mnogi strahuju da bi nakon Milanovića i Josipovića stanovništvo mogao pogoditi i populizam Milana Bandića koji se za sada ograničio samo na televizijske kamere.

Osim predsjednika i premijera, jedan od uvaženijih gostiju danas, pišu na portalu dnevno.hr, bila je i Gospa, majka popularnog Isusa Krista, koja se ukazala u vreći pijeska na nasipu. Nije odgovorila na pitanje kako sve ovo nije spriječila i jesu li božje institucije zakazale kao za vrijeme općeg potopa u vrijeme Noe o čemu se pisalo u Bibliji.

Razveseli nas klikom:

0 comments