Hipster kritično nakon što je čuo omiljeni bend na radiju

Hipsterska scena potresena je još jednim tragičnim gubitkom, ”Oldjunkie goodfabulas” više nikad neće svirati s njihovih gramofonskih ploča.

Markovi prijatelji, Borko, Branko i Dinko, u bolnicu su, jasno, ušli na sporedni ulaz.

ZAGREB – Marko Ivančić, 24-godišnji hrvatski hipster završio je sinoć na odjelu za intenzivnu njegu nakon što je prije tri dana čuo pjesmu svog omiljenog benda na lokalnoj radijskoj postaji.
Prema riječima prijatelja, Marko inače nikad ne sluša radio, a po hipsterskoj sceni ”walkie-talkie”-ima su se već proširile glasine da je slučajno upalio ”Otvoreni” pokušavajući doći do svog omiljenog podcasta o satovima iz DDR-a i gadgetima iz Applea, da je to osveta prijatelja koji su saznali kako ne koristi Linux itd.

No, ispred KBC-a Rebro naišli smo na neutješnu Markovu majku koja nam je otkrila pravu istinu:
”Grozota jedna! Ma da ste ga samo vidjeli kada su ga donijeli kući u besvjesnom stanju. Nikad mi ta scena neće izaći iz glave. Njegove razbijene naočale bez dioptrije, uništena retro maska s iphonea i taj prazni pogled iza prekrasne crne kose zalijepljene za kapke. Uh! Slabo mi je!” – neutješna je majka, no ipak nastavlja:

”Marko je taj dan išao na piće s prijateljicom u lokalni kafić, ”Četiri brata”. Dok je čekao prijateljicu iz uha mu je slučajno ispala slušalica iz njegova Iphonea i tada se to dogodilo. U prvi mah jadničak nije ni primijetio kako pjesma koju sluša dolazi iz zvučnika, a kada je skužio da  glazba dolazi s ”Otvorenog” pao je kao pokošen.”

Nakon što su Marka doveli kući, prepričava nam majka Milica, situacija se sve više pogoršavala. Marko je već pet godina pokušavao pronaći bend za koga još nitko nije čuo, a čija muzika ne izaziva krvarenje iz ušiju i nešto prije Božića konačno je uspio:
”Da, mi smo se šalili kako mu je to božićni poklon, ali on ne slavi Božić pa se naljutio. Ma da ste samo vidjeli kako je veseo bio tih dana, a sad se dogodila ovakva tragedija. Nakon što su ga doveli 3 dana je proveo u sobi tražeći novi bend, smišljao nove načine da potvrdi svoj status hipstera. Počeo je hodati unatrag, nositi lijevu cipelu na desnoj nozi, koristiti ”Rutube” umjesto ”Youtube”, zamijenio je qwerty tipkovnicu s običnom, ali sve je to bilo previše mainstream i jednostavno nije vidio nikakav izlaz iz postojeće situacije…”

Tek što je majka Milica dovršila ovu tužnu hipstersku priču iz bolnice je izašao Markov otac:

”Trpim ga već deset godina, kupi mi ajpon kupi mi ajpon. Ja kupim ajpon, a on mi uzme nokiu iz ormara. Za dva miseca kupi mi novi ajpon. Šta je taj hister uopće? Šta je to? Toga nije bilo kad sam ja bio mlad. Jel to neki histeričar? Onda ste ga bogami dobro opisali! Eno ga leži, ja mislio udarilo ga auto, ma da bar ga je udarilo šta ću od sramote familiji reć! Nije on hister, on je retardiran!”

Razveseli nas klikom:

0 comments