UŽIVO Student još uvijek ne može odlučiti: dostava ili izlazak

U studentskom svijetu nije bilo ovakve dileme još otkad se stanovita Marija Katić, dvadesetičetverogišnjakinja s Ekonomije, dvoumila dali da karijeru pogura ulaganjem u lažnu diplomu ili silikonske grudi.

Šesti paviljon studentskog doma Stjepan Radić, popularna Sava, mjesto je prave male interne drame studenta Tihomira Marića iz Biograda koji već peti sat za redom ne može odlučiti između čašćenja jelom iz dostave i izlaska.

"Ako ne kopiram uvod i zaključak skripte i ne naručim dva soka u menzi, možda mogu u subotu popiti nešto što nije pelinkovac"
“Ako ne kopiram uvod i zaključak skripte i ne naručim dva soka u menzi, možda mogu u subotu popiti nešto što nije pelinkovac”

– Još jutros sve je bilo normalno. Ostao sam na cijelih 15 kuna do ponedjeljka, što je u principu više nego inače. U ponedjeljak će mi roditelji uplatiti tjedni džeparac. Znao sam da mi ne gine menza i pašteta za večeru. Ali onda sam ispod skripti pronašao dvadeset kuna –priča Tihomir, ali ne nudi odgovor zašto je uopće dirao skripte pošto do početka rokova ima još mjesec dana.

– U početku sam bio presretan otkrivenim novcem, ali ubrzo sam shvatio onu da novcem ipak ne možemo kupiti sreću – govori Tihomir kojemu je, umjesto sreće, novi budžet od 35 kuna donio samo dileme.

U svakom slučaju, dilema se svela između jela iz dostave i izlaska. Zlobnici bi rekli: želudac će stradati u svakom sluačaju. Jedno vrijeme postojala je opcija da novac sačuva pa da i sutra preživi kao čovjek, a ne student, ali to je propalo.

– Pa da jedini ja nedjeljom u domu imam nešto novca. Nema šanse, još će netko mislit da studiram ekonomiju – odlučan je da večeras potroši novac Tiho koji studira povijest i sociologiju na Filozofskom, što se ne bi reklo pošto je imao podšišanu bradu, te izgledao kao da se otuširao ove godine.

U trenucima zaključivanja ovog teksta, Tihomir još uvijek nije odlučio hoće li se počastiti dostavom i večer provesti uz filmove ili će neočekivani dobitak potrošiti na litru rakije na crno pa onda raditi “kuršlus” po obližnjim klubovima.

-Ponekad poželim da nisam makao te skripte – u dilemi je naš junak koji kaže da ga novac nije promijenio iako mu se mnogo ljudi iz doma danas javlja, a da nema pojma tko su i što su.

Razveseli nas klikom:

0 comments