Hrvati šokirani austrijskom predstavnicom na Eurosongu: “Kod nas bradate žene rade na šalterima”

S pozitivne strane, većina građana izrazito je zadovoljna činjenicom da smo ne-slanjem predstavnika u Švedsku ostvarili jednako dobar rezultat kao i prethodnih 10 godina.

HRVATSKA – Svjetski mediji raspisali su se danas o Conchiti Wurst, austrijskoj pjevačici koja je kasno sinoć svojoj zemlji donijela prvo mjesto na najvećem europskom skupu LGTBQ zajednice koji se ove godine održavao u Danskoj.

– Sve balkanske zemlje odustale su od natjecanja pa smo se ovaj put stvarno mogli raspojasati, bez straha da nekakvi Kraljevi ulice dobiju kolektivni infarkt kad u WC-u vide pobjednicu za pisoarom – izjavila je za Sprdex Helen Svensson, glasnogovornica Eurosonga 2014. godine.

Ovogodišnji izbor za najbolju europsku pjesmu bio je toliko gay da su ga mnogi zamijenili za koncert Marka Tolje, a vrhunac večeri svakako je bio nastup Conchite Wurst, bradate austrijske transeksualke, koji je Europu podijelio u dva tabora brže nego Hitler 1941.

Nakon nastupa Conchite Wurst predstavnica inicijative ''U ime obitelji'', Željka Markić, osobno je pohitala u Copenhagen uputiti protestno pismo, ali su je organizatori odbili pustiti u dvoranu uz obrazloženje da je lijepo što smo se predomislili, ali ipak ne možemo imati svog čudaka na Eurosongu
Nakon nastupa Conchite Wurst predstavnica inicijative ”U ime obitelji”, Željka Markić, osobno je pohitala u Copenhagen uputiti protestno pismo, ali su je organizatori odbili pustiti u dvoranu uz obrazloženje da je lijepo što smo se predomislili, ali ipak ne možemo imati svog čudaka na Eurosongu

Jedan dio javnosti oštro je osudio Conchitin lik i djelo te panično provjeravao jesu li im djeca gledanjem Eurosonga pokupili gay virus, dok su drugi austrijsku pobjedu proglasili trijumfom tolerancije.

– Neposredno nakon natjecanja radili smo ispitivanje javnog mnijenja i šokiralo nas je kad smo vidjeli koliko smo malo prijetnji smrću dobili iz Hrvatske. Bradata žena u udarnom terminu, a Balkan miruje? Noge su nam se odsjekle, mislili smo da već marširate prema Copenhagenu – komentirala je Svenssonova.

No, pravi uzrok mlakih reakcija balkanskih naroda zapravo je i poprilična familijarnost s pojavom bradatih žena u javnosti.

– U prvi mah sam bio malo šokiran, vidin poznata mi ova koja pjeva odnekud. Zovem ženu u kuhinju i pitam je li ovo možda Mare sa Mirovinskog, a žena kaže da Mare sa Mirovinskog ima malo gušće brkove, al’ da bi mogla biti Zorana iz Pošte – govori Joško iz Knina koji priznaje da mu je Dnevno.hr najbolji portal, ali nije mu jasno što imaju protiv bradatih žena.

– Pa priznajem da sam ih do sada samo viđao na šalterima, ali pa što, neka žene pjevaju – liberalan je ovaj Kninjanin.

Slično misli i devedeset posto drugih Hrvata kojima je bradatost žena nije nikakav bauk, već tradicija.

– Bradatost žena postala je prva stvar koju su tradicionalni i konzervativni balkanski narodi podvalili zapadu, za razliku od svega ostalog od homoseksualizma do mode – tumači Žarko Puhovski, stručnjak za sve poznato čovječanstvu.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments