Hajduk kažnjen sa 200 000 kuna jer se Brbićeva glava našla na putanji Šuprahine šake

Zbog udarca glavom u šaku nesretnom Šuprahi pružena je liječnička pomoć, ali, kako kaže, neće tužiti Brbića.

Prema Pravilniku o kažnjavanju Hajduka kojeg je HNS usvojio prije dvije godine, provokatorski klub iz Splita još će jednom morati platiti kaznu  zbog ponašanja svojih čelnika. Provokatorskim ponašanjem ovoga puta istakao se predsjednik Hajduka, Marin Brbić, kojemu ovo nije prvi eksces na ovoj funkciji. Naime, umjesto da urliče na novinare, prijeti i psuje srpske matere ministrima kao ostali ugledni nogometni funkcioneri u Hrvatskoj, Brbić javnost konstatno provocira svojim odmjerenim nastupima i korištenjem argumentacije.

HNS je sastavio posebnu komisiju koja će utvrditi kako je moguće da Hajdukovi juniori osvoje juniorski Kup.
HNS je sastavio posebnu komisiju koja će utvrditi kako je moguće i tko je kriv zbog činjenice što su hajdukovi juniori osvojili juniorski Kup.

Ipak, ovoga puta zaista je otišao predaleko. Naime, sve je počelo jučer kada su se hajdukovi juniori usudili osvojiti juniorski kup Hrvatske, što je, naravno, provokacija sama po sebi. Bivši sudac i predsjednik IO HNS-a za Splitsko dalmatinsku županiju, Alojzije Šupraha, prije nego je podijelio odličja momcima u bijelom, naravno, morao je popiti koju da traumu davanja nekog odličja hajdukovcima lakše podnese.

Ipak, sve bi prošlo u najboljem redu da Brbić i nakon domjenka nije nastavio s provokacijama.

“Šupraha je šetao po parkiralištu i sasvim pristojno psovao hajdukovim čelnicima mater orjunašku, te je nekoliko puta opsovao i Torcidu. Dakle, bilo je to sasvim normalno ponašanje nekog visokog nogometnog funkcionera HNS-a”, govori jedan očevidac ovog nemilog događaja.

“U jednom trenutku Šupraha je zamahnuo šakom. Na putu njegovoj šaci našla se Brbićeva glava. Odmah smo svi prokomentirali bezobrazluk hajdukovog čelnika. Ni ostali iz hajdukove delegacije nisu se bolje ponijeli. Umjesto da se ispričaju Šuprahi oni su stali na stranu provokatora Brbića”, zgoržen je jedan drugi promatrač koji je, iako je navijač Hajduka, zgrožen sa hajdukovom upravom i njihovim konstantnim zvoncanjem za pravdom, zakonom i sličnim stranim pojmovima.

Iako će nepravdu koja je načinjena Šuprahi teško ispraviti, Izvršni odbor HNS-a jutros se sastao te prema već spomenutom dvije tisuća stranica debelom Pravilniku o kažnjavanju Hajduka splitskom prvoligašu opalio kaznu od 200 000 kuna zbog “sprečavanja djelatnika HNS-a u njihovom svakodnevnom ponašanju i ophođenju sa ljudima”.

Razveseli nas klikom:

0 comments