KOMUNIKACIJA SA DRUGOM ZEMLJOM Prema novootkrivenoj planeti poslana sonda s pitanjem gdje su bili ’91-e

Svega nekoliko dana nakon otkrića planete koja je odmah nazvana drugom Zemljom, već su se napravili prvi konkretni potezi. Iako je novootkriveni planet od Zemlje udaljen koliko i hrvatski nogomet od regularnosti, NASA-ini stručnjaci već su poslali sondu koja bi nas trebala upoznati s eventualnom civilizacijom koja tamo živi.

„Ništa još ne znamo, glavno pitanje je je li planetom vlada inteligentni život ili se na vlasti izmjenjuju tamošnji HDZ i SDP. Sve u svemu, više ćemo znati kada sonda dođe tamo. Do tamo će joj trebati oko 26 milijuna godina, toliko, da bi lakše razumjeli, primjerice vlaku HŽ-a treba od Splita do Zagreba. Govorimo o brzom, nagibnom vlaku, naravno“, pojašnjava nam Mat Simons iz NASA-e koji je osobno sastavljao pitanja koja će nam puno toga reći o eventualnoj civilizaciji koja tamo živi.

„Naravno, bili smo ograničeni s memorijom pa smo postavili samo neka egzistencijalna pitanja. Zanima nas, prije svega, od čega žive, je li ih većina zaposlena u javnom sektoru ili nešto i rade za preživjeti do kraja mjeseca. Naravno, tu je pitanje svih pitanja, zanima nas gdje su bili ’91. Također, pitali smo ih imaju li svoju verziju Mladena Grdovića ili Hrvoja Šalkovića. Nadam se da će odgovor biti negativan, kad već mi nismo imali sreće…“, završava naš izvor iz NASA-e.

Razveseli nas klikom:

0 comments