Iz Ministarstva obrane oduševljeni: “Konačno možemo reći da imamo najopasnije MiG-ove na svijetu”

Kako neslužbeno doznajemo, pokaznim letom od Zadra skoro do Zagreba izrazito su zadovoljni čelnici Hamasa koji više neće morati trošiti milijune na skupe i neprecizne rakete već će Izrael bombardirati jeftinim hrvatskim MiG-ovima.

HRVATSKA – Proslava 19. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja” i ove je godine protekla u popriličnoj napetoj atmosferi. Više od 4.000 HDZ-ovaca oblio je hladan znoj kad su shvatili da neće moći zviždati vladajućima jer su prste zamastili janjetinom kojom su za zviždanje plaćeni, a sasvim suprotan problem imali su članovi SDP-a koji su se ispod 12.000 kuna vrijednih sakoa toliko znojili da neki od njih zbog dehidracije nisu mogli uživati u zasoljenoj janjetini zbog koje su došli u Knin.

Mučnu atmosferu na trenutke su prekidali govori koje su prekidali branitelji, a posebno lijepo je bilo za vidjeti kako su ove godine svečanosti prisustvovali i najstariji sudionici Oluje – vojni MiG-ovi.


Upravo su se ovi avioni prometnuli u glavne zvijezde dana nakon što je jedan od MiG-ova gotovo dovršio let od Zadra do Zagreba.

– Da, jako sam ponosan. Već iza Ogulina moj ložač ugljena mi je kucao na staklo i signalizirao da je umoran, ali sam mu objasnio da na današnji dan mora dati sve od sebe i, eto, vidjeli ste i sami, praktički smo stigli do Zagreba – govori nam vidno uzbuđeni pilot Stanko Hrženjak koji se katapultirao iz gorućeg zrakoplova te onda pješke stigao 5 minuta prije njega na mjesto pada.

– S ponosom možemo reći da je sve ono što smo sanjali 1908. kad su nam braća Wright isporučila avione – ostvareno. Naših 9 MiG-ova sada su najopasniji na svijetu – zadovoljni što je ovaj nesvakidašnji uspjeh postignut upravo na obljetnicu Oluje bili su iz Ministarstva obrane.

Kako neslužbeno doznajemo, nakon spektakularnog leta Zadar-dvorište obiteljske kuće kod Velike Gorice na adresu Ministarstva obrane pristiglo je nekoliko stotina upita za kupovinu polovnih MiG-ova. Za zrakoplove su najviše zagrizli čelnici palestinskog Hamasa čije skupe rakete često promaše Izrael. Za hrvatske MiG-ove navodno nude polovnog Golfa 2 sa samo 400.000 prijeđenih kilometara i prekucanom šasijom, ali i s kompletnim servisom i izmijenom ulja na 330.000 kilometara dok će razliku u vrijednosti transakcije Vlada prebiti s nekoliko stotina dionica INA-e. Ukoliko pregovori završe kako je planirano, Golf će iz pojasa Gaze stići do zgrade ministarstva do proljeća 2016. godine, dok će MiG-ovi poletjeti kad se dovrše trampolini u svakom selu od Zagreba do pojasa Gaze.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments