Hrvatsko pravosuđe oduševljeno rješenjem misterija Jacka Trbosjeka: “Pitat ćemo Engleze kako je moguće slučaj riješiti za samo 126 godina”

Slučaj Jacka Trbosjeka, čovjeka koji je ljude ubijao efikasnije i od porezne politike hrvatske Vlade, riješen je nakon 126 godina. Hrvatski ministar pravosuđa, Orsat Miljenić, jedan od onih koje morate googlati, oduševljen je efikasnošću britanskog sustava, te je danas najavio kako će što skorije, u roku od najmanje pedeset godina, kontaktirati engleske kolege i razmijeniti iskustva s njima.

– Fascinira britanska efikasnost da slučaj riješe u ovako kratkom periodu – oduševljen je Miljenić koji dodaje da je ovaj rezultat još fascinantniji kad se uzme u obzir da su istragu ometala dva svjetska rata i nekoliko kraljevskih vjenčanja.

Ukoliko zaista dođe do suradnje i razmjene informacija, to bi, smatraju stručnjaci, dodatno ubrzalo tromi hrvatski pravni sistem koji u posljednje vrijeme, kritičarima usprkos, bilježi dobre rezultate.

– Prošli mjesec je na Općinskom sudu u Solinu rješen posljednji slučaj parnice dvoje susjeda koju je 456. godine digao stanoviti Titus Pulo iz Salone. Tim slučajem zaključujemo jedno razdoblje i možemo reći da je period Rimskog carstva za nas gotova priča – ponosan je ministar koji je dodao da će se Ministarstvo pravosuđa žurno uhvatiti u koštac s brojnim parnicama nastalim nakon provale Huna na ova područja.

Razveseli nas klikom:

0 comments