Otac sinu pričao kako izgleda sunčani vikend

Petnastogodišnji Tin Borčić ove je godine se zajedno sa svojim roditeljima iz zagrebačke Trešnjevke uputio na more. Samo dva dana nakon njegova rođenja brižni otac Marko oročio je 5.000 kuna i, uz povlačenja određenih veza, nakon 15 godina s 27 kuna dobivenih na račun kamata obitelj je odlučio počastiti iznajmljivanjem poljskog WC-a u okolici Splita koji je vlasnik na Njuškalu oglasio kao apartman.


– Budući da smo na more išli vlakom, bili smo sretni što smo uopće došli živi tako da se nisam previše bunio zbog smještaja. Čim smo stigli odmah su mi se počela vraćati lijepa sjećanja na ljetovanja s ocem u tvorničkim odmaralištima “Đuro Đaković” gdje je tek svaka treća soba bila kancerogena. Nakon stresnog života u Zagrebu, prvu večer na moru zaspao sam kao beba prije nego što me osam puta probudio grom – prepričava nam s očima punim sjete otac Marko.

Obitelj Borčić na moru je krajem kolovoza provela čak 12 dana, a otac Marko svakog se dana prisjećao sve više detalja sa svojih ljetovanja iz djetinjstva.

– Svaki dan za ručkom pričao bi mi o svojim igrama s drugom djecom u odmaralištu, kako su se kupali, zabavljali i da bi po povratku u Zagreb bio toliko crn da su ga prijatelji zezali da je 4 tjedna bio u rudniku ugljena “Breza” kraj Sarajeva, a ne na ljetovanju. Mislio sam da je stari poludio, kakav ten, kakvo kupanje – prepričava nam mladi Tin koji se na svom prvom ljetovanju u životu također poprilično zabavio, upoznao je i mnoštvo novih prijatelja iz inozemstva dok je kišne dane provodio u svojoj sobi na Tinderu, a ljeto mu nije pokvario ni ubod ježa kojeg je pijavica iz mora ubacila kroz prozor njegove sobe.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments