Unesrećeni građani apeliraju da se prestanu slati humanitarni paketi: “Sve je u redu, stigle su molitve iz vrha Crkve”

Nakon što je Zagrebačka nadbiskupija zabranila da im se piše po zidu na Facebooku, konzervativni crkveni krugovi već likuju jer su oni, kako tvrde, upozoravali Kaptol da ne koristi Facebook niti išta drugo izumljeno nakon 12. stoljeća

Katolička crkva u Hrvatskoj, nakon brojnih kritika od strane naroda, ipak se na kraju solidarizirala s unesrećenima u istočnoj Slavoniji. Još jučer kardinal Bozanić je, naime, biskupima naredio da se poveća broj molitvi za unesrećene

Jedan stanovnik Gunje oduševljen je molitvama Kaptola, te nam je rekao da mu sad novac uopće ne treba: "S molitvom arkanđelu Agroficiju obnovit ću zidove, a  zalogom svetoj Gospi od sedam žalosti i susjedu ću dignuti krov"
Jedan stanovnik Gunje oduševljen je molitvama Kaptola, te nam je rekao da mu sad novac uopće ne treba: “S molitvom arkanđelu Agroficiju obnovit ću sve zidove, a zalogom svetoj Gospi od sedam žalosti i susjedu ću dignuti krov”

– Zbog nedovoljnog broja molitvenih zajednica bili smo prisiljeni napraviti rebalans molitvi. Tako smo povukli dio molitvi za propadanje SDP-a, a molitelje preusmjerili na angažman kod svetaca za poplavljena područja – govori nam naš izvor s Kaptola koji dodaje kako to nije sve.

Naime, osim prijeko potrebne molitvene pomoći unesrećenima, Crkva je ipak odlučila odreći se dijela financijskih sredstava. Tako građani već od danas mogu početi uplaćivati mise za unesrećena područja u Hrvatskoj i Bosni, što će s popustom koštati samo tisuću kuna, dok će se za poboljšanje stanja u Srbiji ipak trebati izdvojiti petsto tisuća kuna.

Osim toga, kardinal Bozanić rekao je kako će Kaptol svaki tisućiti komad zlatnog nakita donirati u humanitarne svrhe pa se pretpostavlja da bi se moglo skupiti i do dvije tone zlata.

Kako saznajemo, na terenu su već vidljivi prvi znakovi poboljšanja. Iako na desetke tisuća volontera i ljudi dobre volje već danima radi i donira novac i ostale potrepštine, tek nakon molitve iz vrha Crkve Sava je počela opadati. U Crkvi su zadovoljni stanjem iako napominju da je sve to ionako božja volja.

Nakon reakcije Crkve oglasili su se i iz udruge ”U ime obitelji”. Željka Markić oštro je osudila olako razbacivanje terminologijom koja se u javnim medijima može čuti kada se govori o poplavljenim područjima:

“Svakog dana na radiju i televiziji čujemo kako je potrebna pomoć unesrećenim obiteljima. A kako mi znamo da su to stvarno obitelji? Znači, sad se sve može samo tako nazvati obitelj? Vidite li vi gdje ovo vodi! Ta nismo se mi za to državnim novcem izborili!” izjavila je Markićka te dodala kako će se članovi Udruge priključiti humanitarnim aktivnostima kad svi stanovnici Gunje dostave dokaz da žive u zajednici muškarca i žene.

Hajde, ne budi kao ovi s Kaptola i udijeli nam lajk na našoj Facebook stranici. 

Razveseli nas klikom:

0 comments