El Arabi Hilal Soudani, Luis Ibanez, Ivo Daniel Fereira Mendonca Pinto, Angelo Henriquez, Paulo Ricardo Ribeiro de Jesus Machado, Junior Fernandes, Lee Addy, Leonardo German Sigali, Gonçalo José Gonçalves Santos, Wilson Bruno Naval Costa Eduardo, Jeremy Taravel i Eduardo Dos Reis Carvalho složni: „Da nije bilo branitelja ne bi bilo niti nas“

Momčad Dinama danas je, na čelu sa Zdravkom Mamićem, posjetila branitelje koji gotovo mjesec dana prosvjeduju u Savskoj ulici.

– Hvala braniteljima na njihovoj sposobnosti, hrabrosti i uspješnosti. Da ste se branili poput nas u Europi nikada, bojim se, slobodne Hrvatske ne bi bilo – rekao je Zdravko Mamić koji se tokom uvodne rečenice zaboravio skinuti u donji veš i opsovati nečiju majku pa ga većina branitelja nije prepoznala.

– Baš sam se s kolegom pokušavao prisjetiti zbog čega ono prosvjedujemo kad su u šator ušli neki čudni ljudi. Mislio sam da nam je možda pokret Nesvrstanih došao u posjet, ali onda mi je jedan kolega šapnuo da su to stigli igrači Dinama  – rekao nam je jedan od branitelja.

– Vi ste naša snaga, koliko vas je ovdje? Dvadeset i dvoje? To je kao na dvadeset Dinamovih utakmica publike – našalio se Mamić dodavši da je sreća Božja što na čelu obrane države nije bio njegov brat Zoran jer vjerojatno ne bi izdržali niti sedam minuta koliko mu obično treba da kapitulira u Europi.

– Da smo umjesto haubica, tenkova, granata i automatskog naoružanja imali Šimunićeve noge, rat bi bio gotov devedeset prve – na Mamićeve riječi uzvratili su branitelji na što je Zdravko poentirao.

– Je, ali kad bih se ja onda obogatio?

Veselu atmosferu u šatoru nije pokvarila niti činjenica što devedeset posto Dinamove delegacije ne priča hrvatski.

– Što da vam kažem, da nije bilo branitelja tko zna gdje bih ja danas bio – izjavio je za Sprdex Gonçalo José Gonçalves Santos dodavši kako se dobro sjeća scena rata kojima je svjedočio kad je njegov otac mijenjao programe na televizoru u rodnom Lamegu.

– Da nije bilo ovih ljudi 30% zarade do kraja karijere plaćao bih nekom srpskom ili jugoslavenskom menadžeru, a ovako u slobodnoj Hrvatskoj to ću činiti hrvatskom menadžeru – dodao je jedan mladi igrač Dinama koji nas je molio za anonimnost da za kaznu ne bi otišao u Lokomotivu, Rijeku, reprezentaciju ili koju drugu Dinamovu filijalu.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments