BOŽIĆNO ČUDO: Trebala mu samo četiri dana godišnjeg da raspetlja svjećice za bor

Krištanovec, malo selo u blizini Čakovca poznato po tome što na četiristo stanovnika ima samo trideset crkava danas je postalo središtem prve prave male čarobne božićne priče. Iako su brojne televizijske ekipe tijekom dana poletjele u selo kad se proširila vijest da je svećenik vjernicima rekao da sami odluče za koga će glasovati, ispostavilo se, na kraju, da je to ipak laž. Nisu sva čuda moguća. Niti realna.

Naša božićna priča vodi nas u skromni dom obitelji Mirković, a glavni protagonist priče, Luka Mirković, tvrdi nam da je u samo četiri dana razmrsio božićne svjećice.

„Evo, istina je, lani smo bor kitili na Badnjak, a svjećice smo otpetljali tek pred Uskrs. Što da vam kažem, djeca hoće svjećice na boru pa poslije Tri kralja nikoga u kuću nismo puštali da ne kaže selo da smo Srbi jer imamo bor i u prvi mjesec“, priča otac Luka koji je, da svjećice budu spremne na Badnjak, odlučio ne ići na godišnji cijelu godinu.

„Kada sam ih prije tri dana izvadio iz kutije bile su toliko isprepletene i premrežene da nisam znao je li riječ o ukrasnim svjećicama ili odnosu Dinama i Lokomotive. Ipak, za razliku od Dinama i Lokomotive, klupko se nakon dva dana počelo samo raspetljavati“, priča Luka koji ne može vjerovati da mu je za raspetljati božićne svjećice trebalo svega tri dana godišnjeg odmora.

Iako Luka smatra da su se svjećice otpetljale slučajno, njegova žena Jelica vjeruje u čudo.

„Tko zna, kad nas je već krenulo možda i svećenik zaboravi na nas pa ne budemo trebali dizati kredit za blagoslov kuće“, nada se Jelica koja, očito, ne zna da, spomenuli smo već, sva čuda nisu moguća. Niti realna.

Članak nam je poslao naš čitatelj Maktor. Javi se i ti sa svojom božićnom pričom. Ili bilo kojom drugom pričom. Ali prvo nas lajkaj na Facebooku.

Razveseli nas klikom:

0 comments