AKCIJA U ŠESTANOVCU: Osumnjičenom za glasanje za Josipovića u kući među Biblijama pronađen pravopis. Istražitelji složni: “Ovo je nepobitan dokaz”

U dobro sinkroniziranoj akciji nekoliko desetaka župnika, fratara iz Duvna, članova lokalnog ogranka Matice hrvatske i tridesetak predstavnika isto toliko HSP-ova danas je uhićen Goran B. (33) za kojeg postoji osnovana sumnja da je glasao za Ivu Josipovića.

Nakon što je prije dva tjedna čelnik lokalnog HSP-a zaprijetio da mu se dostavi popis svih 76 mještana koji su glasali za “lignjoslava”, u drugom krugu došlo je do kontraefekta te je Josipović dobio nestvarna 103 glasa. „To vam je UDBA. Zaprijetiš im sitnicama kao što je oduzimanje demokratskih prava i sloboda i odmah se propnu na stražnje noge i naoštre rogove. Ovakva akcija bila je jedino rješenje. Jednog smo našli, za ostalih sto i dvoje tragat ćemo, ako treba, do ruba Zemljine ploče“, govori nam jedan od istražitelja.

U dobro isplaniranoj akciji, saznajemo, pregledano je nekoliko desetaka domova:

„Riječ je o sumnjivcima koje pratimo već neko vrijeme. U prvom redu to su ljudi koji daju ispod 500 kuna za blagoslov kuće, koji imaju članove obitelji po fakultetima ili su uhvaćeni da razlikuju č i ć. Ipak, kod većine nije pronađeno ništa sumnjivo“, priča nam naš izvor.

Goran B., saznajemo, lociran je nakon dojave susjede o tome kako mu se kroz prozor još vide božićni ukrasi.

„Kada smo ušli izgledao je uznemireno. Odmah nam je bilo sumnjivo zašto ima toliko knjiga, ali smo naknadnim pregledom ustvrdili da je riječ mahom o raznim verzijama Biblije, župnim zbornicima, molitvenicima, a bilo je i nekoliko primjeraka Hrvatskog domobrana. Mislili smo ga i pohvaliti kada je, dobro skrivenog iza pravih knjiga, jedan od naših istražitelja pronašao pravopis“, ogorčen je naš izvor.

Mladić se više puta zakleo na obiteljskog sveca zaštitnika kako nema ništa s tim, ali nakon što su ga odveli na ispitivanje u sakristiju, sve je priznao. On je, naime, prije deset godina lagao da ide u Zagreb raditi na baušteli, najvjerojatnije da bi studirao.

Sudbina Gorana B., za sada ostaje neizvjesna. Radikalnije struje smatraju kako ga je potrebno odmah spaliti zajedno s knjigama, dok liberali inzistiraju da ga se ukloni humanijom metodom električne stolice za 40 godina kad u selo dođe struja. Kako se čini, odluku će ipak donijeti novoosnovano seosko Svehrvatsko etičko moralno domobransko katoličko sudište sastavljeno od 3 umirovljena svećenika i dva povratnika iz Njemačke.

Ako nisi iz Šestanovca postoji solidna šansa da ti se svidio ovaj članak. Podijeli radost i nagradi nas lajkom na Facebooku. Ako si iz Šestanovca prijetnje primamo na ovaj mail: [email protected].

Razveseli nas klikom:

0 comments