Stručnjaci strahuju da bi u narednim mjesecima franak mogao doseći razinu ega Tonyja Cetinskog

Nakon Radimira Čačića, Slavka Linića, Crkve, branitelja te jednog kratkog perioda izvjesnog Zorana Milanovića, u prvom mjesecu premijersku funkciju u zemlji preuzela je udruga Franak. Neposredno nakon dolaska na vlast, tečaj ‘švicarca’ zamrznut je na 6,39, a otprilike 12 sekundi na vlasti trebalo je udruzi da ukine odredbu da se zamrzavanje odnosi samo na kredite manje od milijun kuna koju su im vladajući, nadajući se da ovi ne čitaju ugovore kao njihovi ministri kad se zadužuju, pokušali podvaliti.

No, iako su kupili godinu dana mira u kojoj će kredite vraćati samo po duplo većem tečaju od onog po kojem su kredit digli, čini se da vlasnici kredita u francima ipak neće mirno spavati.

– Mir smo kupili do sljedećih izbora koje će, prema svemu sudeći, dobiti HDZ. Budući da nekako sumnjamo kako se makroekonomski problemi mogu riješiti prizivanjem Tuđmana i ljubljenjem medaljona svetog Ilije, shvatili smo da moramo djelovati sada. Najavili smo masovne prosvjede, a u narednim mjesecima planiramo pojačati naš stisak Milanovićevih muda, samo da nam iz SAD-a stigne adekvatna pinceta – izjavila je za Sprdex Marija Ančić ispred udruge Franak.

Inače, znanstvenici izostanak leda na vrhu Sedlarovog čela smatraju najsnažnijim dokazom globalnog zagrijavanja
Inače, znanstvenici izostanak leda na vrhu Sedlarovog čela smatraju najsnažnijim dokazom globalnog zagrijavanja

I baš kad se činilo kako bi vlasnici kredita u švicarcima mogli preživjeti svoje 30-godišnje ugovore s bankama, iz svjetske financijske metropole stigle su izrazito zabrinjavajuće vijesti. Franak je, naime, tokom popodneva dodatno skočio te je, prema nekim izvorima, već dosegao razinu čela Jakova Sedlara.

– Istina je, teško da se može više od toga, ali bojim se da vlasnike kredita čeka još loših vijesti. Ako franak nastavi rasti ovim tempom strahujem da bi mogao doseći razinu podignutih desnica na HSP-ovim skupovima ili čak ega Tonyja Cetinskog. Možemo se samo nadati da će Cetinskog odbiti koji kandidat u The Voiceu pa si njegov ego neće moći priuštiti da mu titulu najviše stvari u svemiru preuzme nekakav franak koji u životu nije izdao nijedan album, pjevao s Placidom Domingom niti ostao fizički isti nakon 12 liposukcija – izjavio je za Sprdex jedan poznati hrvatski ekonomski stručnjak koji nam se nije htio predstaviti iz straha da ga se ne nadoveže Mate Kapović.

Razveseli nas klikom:

0 comments