TRAŽE SE SMJENE Dio biskupa traži smjenu Bozanića jer se nijedna od sedam reprezentacija koje je blagoslovio zadnjih godina kući nije vratila s medaljom

Dio biskupa blizak nogometnim krugovima, odnosno HDZ-u i Mamiću, kako ekskluzivno doznajemo od Pape Frane zatražit će smjenu nadbiskupa Bozanića. Dio biskupa već neko vrijeme nije zadovoljan radom zagrebačkog nadbiskupa i traži njegovu hitnu smjenu.

Brojne trzavice, saznajemo od jednog izvora s Kaptola, počele su još prije nekoliko godina kada se liberalizirao blagoslov kuća. Tada se, naime, uvela praksa da u nekim župama nema više blagoslova od vrata do vrata, već se blagoslov odvija u Crkvi što je dovelo do toga da mnoge kuće ostaju neblagoslovljene.

„To je inkas Crkve od Hrvata smanjilo na mizernih trideset milijardi kuna godišnje, a da ne kažem da su takve crkve plodno tlo za razvijanje sekularnih mišljenja“, proča nam naš izvor.

Neki radikalniji biskupi već godinama Bozanića posprdno zovu don Lenjin želeći naglasiti njegove nedovoljno desne stavove. „On se zalaže za borbu protiv komunista, pedera, Srba i liberala, ali šuti o brojnoj djeci iz epruveta kao i o umjetnoj oplodnji“, kritičan je naš izvor.

Ipak, stvari su se do sada koliko toliko uspješno zataškavale što nije bio problem s obzirom da tradicija zataškavanja u Crkvi traje već 2000 godina. Ali nakon novog neuspjeha rukometne reprezentacije, nesuglasice su isplivale u javnost:

„Već godinama šutimo o tome, čak smo i prešutjeli neuspjeh nogometne reprezentacije u Brazilu koju je također blagoslovio. Mislili smo tada, hajde Brazil i Meksiko su najveće katoličke države, imaju jake veze. Ali nakon ovog prvenstva više ne možemo šutjeti. Dobro, reći ćete, i Poljaci gore imaju jakog zagovornika, papu Ivana Pavla II. Ali, ovaj problem nije od danas. Kako opravdati sve blagoslove reprezentacije koja bi baš svaki put ispadala od liberalnih i ateističkih Francuza“, pita se naš izvor.

Za početak će, neslužbeno doznajemo, biskupi uputiti zahtjev papi Frani, a ako to ne bude imalo efekta onda će povući radikalni potez, te će se za smjenu Bozanića početi moliti Bogu.

Razveseli nas klikom:

0 comments