Osim za prosvjede, zagrebačke ceste u bliskoj budućnosti trebale bi služiti i za promet automobila

Zagrebačke bi prometnice, tvrde upućeni, u bliskoj budućnosti, osim za svakodnevno prosvjedovanje, trebale služiti i za promet automobilima.

„To je tek načelna ideja, ali moramo još vidjeti. Puno je tu prepreka. Primjerice, tko u državi ima muda da ode šatorašima reći da više neće moći svako malo blokirati cestu ili paliti sa nje vatromet“, govori nam Mario Đula iz Hrvatskih cesta, jedan od glavnih zagovornika ove revolucionarne ideje koja, navodno, odavno postoji na Zapadu.

Na ideju su, kaže naš izvor, došli nakon prošlotjednog posjeta nekoliko ljudi iz HC-a Londonu u kojem, pomalo nevjerojatno, gradske prometnice uglavnom služe za promet automobila, kamiona i javnog gradskog prijevoza.

“Bio sam kod prijatelja u Londonu i vidio sam široke ceste, često i po osam traka. Rekao sam prijatelju: “Hej, pa kad su ovakve ceste mora da je šator ogroman, protiv čega prosvjeduju vaši veterani?”, ali on me samo u čudu gledao. Onda mi je objasnio zašto zapravo kod njih služe te, kako sam ono rekao, ceste”, govori nam jedna zaposlenik Hrvatskih cesta koji se boji da će, ukoliko se uvede promet automobilima, zaista trebati nešto raditi. “A jednostavno sam mogao držati usta zatvorena kao svaki put kad nekog nadređenog uhvatim u kriminalnoj radnji, barem to znam raditi.”, tužno dodaje.

„Nešto smo načuli, ali sve nam je to još znanstvena fantastika. Kako ćemo, primjerice, u budućnosti kad Šatoraši odluče premijeru države urlikat pod prozorom njima objasniti da ne smiju blokirati ceste? Što je sljedeće, netko će reći da prosvjede treba prijaviti?“, kroz smijeh klima glavom Josip Mikulić iz zagrebačke policije.

Razveseli nas klikom:

0 comments