JUBILEJ U ŠATORU: Broj janjadi stradale od branitelja premašio broj Srba stradalih od branitelja

Najveći mirnodopski pokolj u novijoj povijesti, onaj razuma i janjaca u Savskoj 66, poprimio je ovog četvrtka još tragičnije razmjere. Naime, uslijed velikog marša prema Markovom trgu čak 40 branitelja do kojih još uvijek nije stigla vijest da HDZ više ne plaća prosvjed, nastradala su nova dva janjca čime se ukupni broj žrtava branitelja popeo na više od 20 tisuća. Prema prvim informacijama, broj nastradalih janjaca tako je premašio ukupnu brojku Srba koji su od braniteljske ruke nastradali u Domovinskom ratu.

– Broj nastradalih Srba kreće se od “premalo” do “28 milijuna”, ovisno pitate li Bujanca ili Pupovca, no realne procjene kažu između 5 i 15 tisuća. Zaključno s današnjim danom, papke je na oltar Šatora položilo točno 20,199 janjaca čime je za 15 komada nadmašen rekord iz 2003. kada je Thompson povodom rođenja sina Šimuna Petra Izaije Abrahama Ilije Jone Jakova Abšalona zavrtio po jedno janje za svaki biblijski lik po kojem je dobio ime – izjavio je za Sprdex Stjepan Levčić sa zagrebačkog Instituta za mirovne studije.

Kako je poznato, ukupnoj brojci nastradalih treba pridodati i dva janjca koja je šatorašima poslala Anica Kovač, no čini se da bi braniteljima mogao prisjesti ukusan zalogaj iz ruku bivše misice. Naime, nedugo nakon tradicionalnog trećeg ručka među prosvjednicima se proširila vijest kako je jedno od dva janjca produkt miješanog braka hrvatske ovce i srpskog ovna. Usprkos obilnom i temeljitom blagoslovu, srpski geni ipak su preživjeli te je dvadesetak prosvjednika primljeno u KBC Rebro sa simptomima teškog zatrovanja usne šupljine, no srećom ispostavilo se da otrovna ipak nije bila janjetina već samo njihov jezik.

Ovoj vijesti dodajmo i kako se u vrlo žestokom obraćanju javnosti na branitelje obrušio premijer Milanović poručivši im da “na Markovom trgu ima mjesta samo za jedne koji troše državni novac i pod milim Bogom ništa ne rade”.

Razveseli nas klikom:

0 comments