NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U LOVREĆU: Zabilježen glas za Josipovića; počinitelj zasad nepoznat

Najhadezeovskije mjesto u Hrvatskoj, Lovreć, posvjedočilo je nezapamćenoj tragediji. Naime, netko od mještana je glasovao za Ivu Josipovića. Taj brutalni događaj desio se na glasačkom mjestu u osnovnoj školi.

Malo iza 19.00 h jedna od radnica na kutijama je prva primijetila da s jednim listićem nešto nije u redu: “Kad smo prebrojavali glasove na jednom sam listiću primijetila nešto čudno. Isprva mi se činilo da slabo vidim, pa sam protrljala oči i sve bistrije mi je izgledalo da je na listiću zaokružen broj 1. Još sam malo detaljnije pogledala i ostale dijelove listića nadajući se da je netko šaljiv zaokružio više brojki tako da mu listić bude nevažeći, ali ne, na listiću sam vidjela samo zaokruženu jedinicu i dala svojim kolegama da malo bolje pogledaju I oni su utvrdili da se radi o samo zaokruženoj jedinici. Ubrzo smo alarmirali cijelo mjesto i velik broj mještana je došao i u nevjerici komentirao taj zločin.”- žali se šokirana prebrojavačica.

Ništa manje zaprepašten nije bio ni Andrija Žižanović vlasnik poznate lokalne krčme ‘Desni centar:”Ovo je nečuveno. Svi smo bili i više nego dobro upoznati sa kodeksom glasanja u našem mjestu. Znači, odavno preminuli glasaju za Kolindu, a živući za odavno preminulog Franju. Dešavalo se, doduše i da poneki glasaju za HSP, HČSP, pa čak i Laburiste i opraštalo, ali netko je ovaj put skroz sišao s kolosjeka.”

Na pitanje o sumnjama tko bi to mogao biti i njegovim motivima poslao nas je Marku Miliću, jednom od najobrazovanijih Lovrećana koji je na sedmoj godini osnovne položio tjelesnu kulturu i ostalo mu je samo još 11 predmeta da upotpuni i nju “Ne bih baš rekao da se radi o profesionalcu budući da ipak nije glasao za HDZ-ovog kandidata, prije bih rekao da se radi o psihičkom poremećaju. Osim što smo prilično potreseni uvjerenjem kako će nam SDP ukinuti crkve i njemačke mirovine, te se moji sinovi Nadan, Ivić i Kolindo neće imati od čega hraniti niti ići na vjeronauk, sada još i saznajemo da se jedan njihov krije i među nama.”- izbezumljeno će prof. Milinović.

I dok se u susjednoj općini Šestanovac lista za odstrel sa brojke 76 polako, ali sigurno smanjuje, u Lovreću se za nepoznatim počiniteljem još uvijek traga.

Sviđa ti se članak? Nagradi nas lajkom na našoj Facebook stranici!

Razveseli nas klikom:

0 comments