Hrvatska Srbiji prepušta osvajanje Liberlanda: “Nek i oni pobijede u nekom ratu!”

Simpatično osnivanje države između Hrvatske i Srbije, popularnog Liberlanda, polako prerasta u cirkus,a  samo je pitanje kada će netko od većih susjeda intervenirati.

„Hrvati i Srbi, kao uostalom svaki pravi nerazvijeni balkanski narod, nakon dvije čašiće kratkog žele u rat, a kamoli kad im netko u blizini osnuje državu manju od Štimčeva dostojanstva“, objašnjava nam Nenad Marek, geopolitički analitičar koji smatra da je osnovati ovolicku državu između Hrvatske i Srbije kao da ispred napaljenog bika dođete odjeveni u crvenu kombinaciju i zaogrnuti zastavom Sovjetskog saveza. „Bik će krenuti na vas, a vi jedino možda možete na vrijeme pobjeći. Tako valjda razmišlja taj genij što je tu došao nešto pametovati“, dodaje naš izvor.

No, ekskluzivno saznajemo, iako je u početku bilo nedoumica tko će izvršiti vojnu intervenciju, na kraju bi to ipak trebala biti Srbija. „Vidite, Srbija je nešto poput Dinama u Europi. Non stop gube, ali to redovito prikazuju kao velike uspjehe“, objašnjava naš visoki izvor iz MORH-a koji je želio ostati anoniman iz straha od bijesnih hrvatskih nacionalista kojima se nikako neće svidjeti što Srbi ratuju u blizini, a mi stojimo po strani.

„Srbi toliko gube da svoje poraze broje kao pobjede, a Hrvati su, sa druge strane, toliko skromni da su u Drugom svjetskom ratu jedan od rijetkih naroda koji je bio na obje strane. I dok drugi narodi s puno manje značaja od Hrvata sebe svrstavaju na pobjedničku, Hrvati su valjda jedini narod na svijetu koji želi biti na gubitničkoj strani“, objašnjava naš izvor.

No, to nije jedini razlog zašto će Hrvati Srbima prepustiti osvajanje Liberlanda.

„Još nismo na čisto niti tko nam je vrhovni zapovjednik, niti gdje da slavimo pobjedu iz prošlog rata. Pa što bi trebali, dobiti još jedan, tko će se svađati oko toliko mimohoda“, završava naš izvor.

Razveseli nas klikom:

0 comments