Maturantice srednje medicinske škole otišle na maturalac u Norvešku; polovica ih odmah ostala tamo raditi

Iako je stari hrvatski običaj da se sa maturalca, uslijed nekorištenja zaštite i viška alkohola, kući vrati više ljudi nego ih je krenulo, slučaj srednje medicinske škole iz Slavonskog Broda sasvim je drugačija priča.

Priča je, tvrdi nam razrednica, njoj od samog početka bila čudna. „Kad su pred par mjeseci budući maturanti odlučili ići u Oslo, bila sam u malom šoku. Možda malo zbog činjenica što sam ja navijala za Prag jer mi je ta agencija nudila besplatni laptop i vikend u Karlobagu ako izaberemo njihovu ponudu, ali više zbog činjenice što nitko nikada nije izabrao Oslo. Pa većina ih i u relativno jeftinoj Hrvatskoj jedva spaja kraj s krajem, u Oslu sa takvim budžetom već iza devet ujutro ne bi imali ništa. Ali dobro, njihov izbor, mislila sam. Što se tiče laptopa, dobit ću ga već od neke izdavačke kuće kad izaberem njihove knjige za sljedeću školsku godinu“, priča nam nemalo iznenađena razrednica.

Kada su stigli u Oslo sve je, sjeća se razrednica, bilo kao i inače. „Prvu večer pokupovali su toliko alkohola da su neki mediji objavili da su u gradu Charlie Sheen i David Hasselhoff, a ujutro su se pravili da slušaju što im kustos muzeja norveške moderne sakralne umjetnosti govori“, sjeća se razrednica prvog dana ekskurzije.

Međutim, drugog dana, za vrijeme posjete sveučilišnoj bolnici stvari su postale čudne. „Tek sam onda shvatila da su sve djevojke zakazale razgovor za posao. Tek poslije njih petnaest reklo mi je da tamo i ostaju i da se ne vraćaju u Hrvatsku“, šokirana je razrednica.

Ostale djevojke, točnije njih deset, vratilo se u Hrvatsku. Sedam cura, sasvim slučajno djeca radnika u javnom sektoru, nije prošlo razgovor za posao jer su rekle da od kompjuterskih programa najbolje poznaju Pasijans. Tri preostale u Hrvatsku su se vratile prosto iz razloga što mrze same sebe.

Članak nam je poslao Predrag Stojić. Javi nam se i ti s idejom. Ili, ako ništa, bar lajkaj Sprdex na Facebooku. A lajkaj i naš drugi projekt, Uskličnik.com.

Razveseli nas klikom:

0 comments