Tinejdžerica ostala bez interneta na laptopu i smartphoneu pa upoznala roditelje

Nevjerojatno otkriće u tinejdžerskom svijetu danas je potreslo Hrvatsku.

„Ovo je zaista veliko, ovo uvelike podsjeća na slučaj iz 2004. godine kada je jedna šesnaestogodišnjakinja na krizmu došla u odjeći koja je pokrivala čak i koljenja. No, usudila bih se reći da je ovo možda i veće“, govori nam Svjetlana Zidić, novinarka OK-a poznata po legendarnim člancima „Zavedi ga na plus 35“, „Kako ga osvojiti u crkvi“, a posebno je upečatljivo njeno remek djelo „Od školske hale do svadbene sale – kako znati sa 15 godina da je baš on onaj pravi?“

Danas je, naime, šesnaestogodišnja Amelia P. , pod još nerazjašnjenim okolnostima ostala bez interneta.

„Refreshala sam newsfeed dok sam čekala notifikaciju na komentar koji sam ostavila na prijateljičinom statusu kad sam primjetila da mi se Facebook ne učitava. Odlučila sam staviti status o tome ne bi li mi netko znao reći o čemu je riječ, ali onda sam shvatila da ni status ne mogu staviti“, priča još uvijek šokirana Amelija koja priznaje da u prvom trenutku od šoka nije znala što bi napravila.

„Čitala sam o tim nekim krajevima gdje tinejdžeri nemaju interneta ni vode, a onda valjda ni poruka na boci od vode, o toj nekakvoj, kako se zove,  Africi, ali mislila sam da je to daleko od mene, da nikada na svojoj koži neću osjetiti tako nešto“, zgrožena je djevojka koja se nakon početnog šoka malo pribrala i odlučila naći ruter da ga resetira.

„Zvala sam službu za korisnike, djevojka je bila izrazito susretljiva, tješila me je, pitala za godine i za školu. Čak je i otišla na moj facebook profil da vidi je li mi netko nešto pisao po zidu dok me nije bilo“, priča djevojka koja je, za razliku od inače, zbog nedostatka interneta iz sobe izašla podignute glave.

„Nisam imala u što zuriti u mobitelu, pa sam podigla glavu. Preda mnom su se pojavila nevjerojatna prostranstva. Onda sam u nekoj prostoriji, mislim da je zovete dnevni boravak, upoznala ženu koja mi stalno komentira na Facebooku da sam najljepša. Rekla mi je da mi je ona mama. Onda sam upoznala i oca kojeg sam također zaboravila nakon što sam otkrila Internet“, prvotni očaj vrlo brzo se pretvorio u sreću.

U sljedećih nekoliko sati djevojka je upoznala stvari koje je lajkala na slikama prijatelja, takozvani vanjski svijet kojeg će, kaže, tu i tamo opet posjetiti. Nakon što se Internet vratio djevojka je o svojim iskustvima napisala status.

Razveseli nas klikom:

0 comments