VELIKI USPJEH HRVATSKIH ZNANSTVENIKA: U Zagrebu ispod pet litara znoja otkriveni tragovi čovjeka

Brojni biolozi, antropolozi i cjelokupna akademska zajednica gotovo je zanijemila od šoka kad su u čpetak rano ujutro znanstvenici sa zagrebačkog Instituta za molekularnu biologiju objavili nalaze revolucionarnog istraživanja. Iako se rezultati još uvijek analiziraju, prema riječima znanstvenika, izgledno je kako su u petak na jednom zagrebačkom trgu ispod pet metara dubokog sloja znoja otkriveni tragovi čovjeka.

–  Razina pouzdanosti ovog otkrića je 4,7 sigma i još uvijek je prerano govoriti o apsolutnoj točnosti otkrića. Teško je pouzdano tvrditi što se nalazi ispod toliko vode, moguće da smo otkrili tek neku novu fontanu ili Blanku Vlašić poslije neuspješnog nastupa. Ali, ovo djeluje prilično obećavajuće – uzbuđeno je za Sprdex izjavio dr. Nikola Lalić, vođa tročlanog tima znanstvenika koji ipak smiruje euforiju:

– Želimo biti sasvim sigurni. Svi se sjećamo fijaska od prošle godine kad smo bili uvjereni da smo u Zagrebu usred kolovoza otkrili tragove života… Zamislite kako to sada smiješno zvuči. S ljepljivom masom ispod pet metara dubokog sloja znoja čak smo uspjeli uspostaviti kontakt. Kaže da se nakon osmog dnevnog tuširanja nasmijao na jednu foru na Sprdexu i pritom upotrijebio čak dva mišića lica nakon čega mu se pod litrama znoja gubi svaki trag. Sve to djeluje obećavajuće, ali više ćemo znati tek nakon dodatnih testova – kaže Lalić.

No, iako tim odgovoran za ovo senzacionalno otkriće poziva na oprez, znanstvenici diljem svijeta ne mogu skriti oduševljenje.

– Vau, kad su ispod pet kilograma ljigave sluzi otkrili Šalkovića mislio sam da ne može bolje od toga, ali ovo… Nemam riječi, go #teamLalić! – napisao je na Twitteru jedan od najpoznatijih svjetskih biologa, sir Richard Dawkins, a u čestitkama dr. Laliću pridružili su mu se i brojni drugi kolege.

– Ovo daje nadu očevima tinejdžerica. Možda se ispod 5 kilograma šminke još uvijek negdje nalazi moja mala djevojčica? – zapitao se Marcus Norman iz Njemačke.

Razveseli nas klikom:

0 comments