STRAVA U ZAGREBU: Djevojka morala odustati od ljetovanja jer u knjižnici nije bilo knjige koju se namjeravala praviti da čita

– Riječi. Samo je jedna stvar na svijetu dublja od mora – status je to koji je uz prigodan hashtag #summerreads već u Zagrebu za ljetno izdanje svog Instagram profila pripremila 26-godišnja Anita Radić, ni ne sluteći kakva će je tragedija zadesiti samo 24 sata prije odlaska na Jadran.

– Pripreme za more tekle su uistinu savršeno. Već dva mjeseca pola plaće ostavljam u solariju da na Zrće ne dođem bijela k’o duh, a očevi kolege s bauštele mješalicom su mi na lice inkartali 3 kilograma trajnog pudera koji se ne otapa u moru. Čak sam nabavila i lažni automobilski pojas da se na zadnjem sjedištu Čazmatransovog autobusa uslikam tako da izgleda kao da na Jadran idem autom… Ne znam, tko je ovo mogao očekivati – suznih očiju vašem novinaru svoju tragičnu priču iznosi neutješna Anita.

Nesretna djevojka je, naime, samo dan prije odlaska na ljetovanje saznala da u čitavom Zagrebu nema knjige koju je planirala glumiti da čita ovo ljeto.

– Sve je trebalo biti tako dobro. Čak su se isplatili tjedni vježbanja pa sam bez zastajkivanja uspjela izgovoriti “Haruki Murakami, Norveška šuma” samo da bi me dočekao odgovor knjižničarke. “Sve su vani još od lipnja kad su na Ekonomiji plaćeni zadnji ispiti” – prepričava Anita kojoj se u trenu srušio svijet.

– Što sad da radim? Da slikam kako se na moru kupam, opijam i rješavam prva dva reda križaljke dok ne shvatim da je preteško? Pa to je Instagram, ne Istinagram – kaže Anita koja je na naš prijedlog da u knjižnici posudi kakvu Šalkovićevu knjigu samo odmahnula rukom i tužno zaključila da joj je mozak već dovoljno oštećen zračenjem u solariju, što je i demonstrirala ovom očajnom pošalicom.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments