PRAZNOVJERNA NACIJA Čak 77% Hrvata vjeruje u postojanje premijera Oreškovića

Čak 77% stanovnika u Hrvatskoj vjeruje u postojanje premijera Tihomira Oreškovića, mitskog premijera u čije se viđenje kunu brojni očevici, ali nitko nikada nije dokazao njegovo postojanje, objavio je danas čuveni bavarski IFO institut.

Štoviše, prema istraživanju provedenom u veljači, sve veći broj ljudi, poglavito mladih, tvrdi da su u posljednjih nekoliko mjeseci doživjeli ukazanja Bože Petrova, mitskog čelnika MOST-a čije se ime spominje još u metkovskoj mitologiji.

Podsjetimo, prema vjerovanju Petrova je Bog kaznio zbog laganja te mu je rekao kako će cijelu vječnost obećavati reforme nesposoban da ih provede.

„I tako Božo tumaraše na rubu snage i zdrave pameti od Metkovića preko Međugorja do Zagreba mašući ovjerenim spisom javnog bilježnika o nekoaliranju i obećavavši narodu reforme.  A svjetina mu vikaše „Grmoje ti Božo, svi ti potomci ličili na Karamarka, dabogda“, stoji u mitskom tekstu „Mostov predizborni program“, nakon kojeg se iz knjiga i javnosti Petrovu gubi svaki trag.

„Čujte, nije to ništa novo. Mladi ljudi ostaju bez posla  pa vjeruju u svakakve gluposti kao što su, primjerice, reforme  ili postavljanje stručnih kadrova u Vladu. Postoji još jedna nevjerojatno naivna i glupa skupina ljudi, takozvani SDP-ovci, koji misle da Zoran Milanović sa svojim apostolima Marasom, Grčićem i Zmajlovićem može napraviti nešto. Od njih su jedino gori oni što se kunu u Komadinu“, objašnjava psihijatar Zoran Miletić zbog čega su Hrvati tako lakovjerni pa vjeruju takvim ljudima, lažnim prorocima i moralistima.

Praznovjerje je, kaže, za razliku od prosperiteta, posla i blagostanja, duboko ukorijenjeno u hrvatski narod.

„Evo, baš jutros mi došla djevojka da je ispred nje protrčao Tepeš, što da takvima kažete“, očajan je psihijatar koji je svoje pacijente počeo liječiti kontroverznom terapijom duboke hipnoze na granici s komom u koju ih baca govorima Ive Josipovića.

Razveseli nas klikom:

0 comments

Piše: