GOSPODARSKA KATASTROFA: Sa svakim satom što je Sanader duže u zatvoru propada jedna urarska radnja

Rijetko što u čovjekovu životu zaboli više od izdaje, a posebno to vrijedi kad te izdaju oni koje si smatrao najbližima. Na svojoj koži najbolje je to danas osjetio dr. Ivo Sanader koji će, kako stvari stoje, još pričekati da se njegov san o slobodi pretvori u stvarnost. I to ne svojom krivicom.

Bivšem premijeru je, naime, odbijena jamčevina zbog skandaloznog propusta supruge Mirjane koja u četiri godine koliko joj muž tavori u udbaškom zatvoru nije stigla etažirati pišljivu zgradu od 5 katova.

– Da sam znao da si takva, ne bih ti je ni ukrao! – u naletu bijesa poručio je Sanader svojoj neutješnoj supruzi.

A da nenadana odluka izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu neće potresti samo obitelj Sanader postalo je jasno u utorak poslijepodne kada je iz Ministarstva gospodarstva stiglo alarmantno priopćenje.

– Procjenjuje se da sa svakim satom što je Sanader duže u zatvoru propadne jedna urarska radnja. Nadanovim odlaskom izgubili smo 85% agencija za nekretnine i svi pokazatelji sugeriraju da još jedan takav udarac naše gospodarstvo ne bi moglo podnijeti – stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Situacija je posebno alarmantna u Sanaderovom rodnom Splitu gdje nakon završetka turističke sezone ne radi više nitko, a val zapošljavanja u urarskoj industriji nakon Sanaderova puštanja na slobodu trebao je pokrenuti usnulo gospodarstvo regije.

– Teška katastrofa. U nedjelju, 25.10., pomiču se satovi i planirao sam zaposliti 8.000 ljudi na pola godine da riješimo baram pola Sanaderove kolekcije. Ako ne bude na slobodi do tada, morat ću staviti ključ u bravu – izjavio je za Sprdex jedan splitski urar koji kaže da su i kolege bravari u sličnoj situaciji jer, otkad su javili da Sanader ostaje u zatvoru, nitko više ne kupuje blindirana vrata i lokote.

Razveseli nas klikom:

0 comments