Teroristički napad na Thompsonovom koncertu, džihadisti vikali: “Prosut ćemo vam mozak”; policija procijenila da onda nema opasnosti

Iako su čelni ljudi Islamske države u nekoliko navrata izjavili kako neće napadati Hrvatsku jer se boje da bi to bio korak unatrag za kalifat, crne slutnje brojnih desničara konačno su se ostvarile. Naime, nakon što se hrvatska Vlada odlučila aktivno  uključiti u borbu protiv ISIL-a slanjem 20 elitnih kontrolora ZET-a u Siriju, džihadisti su proglasili sveti rat našoj zemlji.

– Planirali smo napasti zadnjeg vikenda u 11. mjeseci, no bilo nas je strah da HDZ ne ustvrdi kako je napad izvršen samo da skrenemo pažnju s prve nedjelje Došašća i suđenja Perkoviću. Drugi datum je bio 15. prosinca no to je preblizu Božiću što bi opet jamačno izazvalu opravdanu kritiku Tomislava Karamarka. Naposljetku smo shvatili da su svi datumi do 2019. godine zauzeti pa smo se odlučili napasti odmah. Oh, kako smo pogriješili – izjavio je za Sprdex jedan od organizatora, pokazat će se, najneuspješnijeg terorističkog napada u povijesti.

Naime, džihadisti su prvo koordinirani napad izveli u jednom dalmatinskom mjestu prije mjesec dana, no pošto je zima do danas ga nitko nije primijetio. Zatim su se, po uzoru na Pariz, odlučili udariti na nacionalni stadion.

– Tri dana nakon što smo na zapadnoj tribini aktivirali 40 kilograma TNT-a također nitko nije primijetio, a onda je jedan od zalutalih posjetitelja komentirao kako se Maksimir proljepšao. Već nas je lagano uhvatila panika da je u Hrvatskoj nemoguće izvesti teroristički napad – kazao je Il-Abn Humani koji je, opet po uzoru na Pariz, odlučio upasti na koncert u glavnom gradu.

Igrom slučaja radilo se o koncertu Marka Perkovića Thompsona na koji su za vrijeme druge pjesme upala četvorica džihadista s kalašnjikovima, pištoljima i haubicama te su bili među slabije naoružanim posjetiteljima koncerta.

– Nevjerojatno, počeli smo pucati u zrak što je samo dodatno zagrijalo atmosferu. Naposljetku sam počeo vikati: “Prosut ćemo vam mozak svima” i sam nazvao policiju na što su mi samo kratko dogovorili da onda nema nikakve realne opasnosti – izjavio je za Sprdex Humani koji ipak ne odustaje te za sljedeći tjedan najavljuje aktivaciju eksploziva na zagrebačkoj špici nakon čega bi se, procjenjuju iz ISIL-a, nad metropolom sljedećih dvjesto godina nadvio oblik pudera i lažnog tena.

 

Razveseli nas klikom:

0 comments