Umjesto o zabranjenoj ljubavi Romea i Julije djeca će od jeseni učiti o ljubavi HDZ-a i SDSS-a

Novi program školskog kurikuluma nije uveo informatiku kao obvezan predmet, ali zato su Šenoine Povjestice i dalje obavezna literatura pa nema straha da će vaše dijete ostati zakinuto za razmišljanje o povijesnim događajima i njihovim odrazima na urbani život neposredno nakon jenjavanja Bachovog apsolutizma u drugoj polovici 19. stoljeća gledano očima zagrebačkog postrposvjetitelja. Međutim, u školskoj lektiri ipak je došlo do nekih promjena pa djeca više neće čitati poznatu priču o zabranjenoj ljubavi, zadrtoj obitelji i srednjovjekovnom životu Romeo i Julija.

“Vidite, to je djeci dosadno. Imaju brdo takvih filmova o zabranjenoj ljubavi. Mislili smo donijeti priču o ljubavi Rozge i Hausera, ali tema nije izmišljena nego zabranjena ljubav. Trebalo nam je nešto jako, nešto što uključuje zabrane, ljude koji razmišljaju kao da su u srednjem vijeku, a što je najvažnije, pravu ljubavnu dramu punu spletki”, govori nam Miro Ugaršić iz MZOŠ-a.

Tako su se odlučili na modernu ali bezvremensku priču, zabranjenu ljubav između HDZ-a i SDSS-a.

“Pa to je divno, toliko drame, sastanaka, odbijanje potpisa šefu stranke koji podržava komuniste. Mirko Rašković nije želio dati potpis onima s kojima ne želi biti. A tek primitivna bjesna svjetina koja stoji iza HDZ-a,  a koja ne smije saznati za ovu prokletu ljubav. Ljubav nekih visokopozicioniranih djelatnika SDSS-a i vrha HDZ-a, e to je to”, govori nam oduševljeno naš izvor.

“Pa vidite vi tu dramu. Na nacionalnoj razini se mrze, ovi im razbijaju ploče na ćirilici, bjesna svjetina koja glasa za HDZ ih želi linčovat. Ali u pozadini cvjeta tajna ljubav, jedni drugima asfaltiraju ceste, dižu ruke u općinskim i županijskim vijećima, uvijek u strahu da ih zli novinari ne otkriju”, oduševljen je naš izvor.

Na sreću, ova ljubavna bajka još traje. Glavni junak ove priče, Tomislav Karamarko još skuplja potpise za sastav nove Vlade. Sve možda bude u rukama zastupnika SDSS-a Mirka Raškovića. Hoće li pobijediti ljubav HDZovaca, SDSS-ovca i fotelja ili će njihovu bajku prekinuti zli Milianvić i podli novinari, ostaje za vidjeti.

U svakom slučaju, kako god da ova Sumrak pameti saga završi, od jeseni će djeca čitati velebno remekdjelo Božidara Alića “Prava ljubav mandate ne broji”

Razveseli nas klikom:

0 comments