Prvi veliki uspjeh nove Vlade: Reiner oborio rekord državnog službenika koji je na godišnji išao nakon 3 radna dana

– Reforme, reforme, reforme, samo reforme i skijanje – čuveni je slogan kojim je Domoljubna koalicija osvojila glasove gotovo 30% građana Hrvatske na nedavnim izborima, a nakon samo dva mjeseca pokazali su da do svojih obećanja, za razliku od drugih političkih stranaka, itekako drže.

Već drugog dana nove godine 80% članova stranke revno je pristupilo izvršavanju posljednjeg i najtežeg dijela programa kojeg je, podsjetimo, izradio čuveni IFO institut.

– Gledajte, Sabor smo, svi nažalost znate, uspjeli konstituirati tek 28. 12. tako da ni Božić nismo imali s čime spojiti. Da smo odmah nakon nove godine počeli s radom pitanje je tko bi uopće imao motiv da se sutra učlani u stranku? – izjavio je za Sprdex glavni tajnik HDZ-a, Milijan Brkić, koji se pohvalio i prvim velikim uspjehom nove Vlade.

– Ma Vladu još nismo ni sastavili, a već nižemo uspjehe. S ponosom mogu objaviti kako je naš predsjednik Sabora, akademik Reiner, odlaskom na godišnji odmor nakon dva radna dana oborio 20 godina star rekord Blaženka Bočića iz Rakovice, također našeg člana, koji je 1996. svoje nadređene u Županijskom uredu za ceste, oca i majku, uspio nagovoriti da mu odobre godišnji nakon 3 radna dana – s ponosom je otkrio Brkić.

Također, HDZ-ov tajnik dotakao se i velike afere i bure u javnosti koju je Reinerov odlazak na skijanje izazvao:

– To je nešto što stranka, a pogotovo njeni najugledniji članovi, ne smije sebi dozvoliti. Reiner će se za ovaj potez morati opravdati pred našim Vijećem časti, čim nađemo troje časnih ljudi da ga formiramo, a do tada ja za njega ne želim i neću tražiti opravdanja. Neshvatljivo je da je zbog skijanja trošio godišnji umjesto da uzme bolovanje – zaključuje Vaso.

 

Razveseli nas klikom: